Vukovarske gimnastičarke na pobedničkom postolju

Spread the love
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gimnastički klub Vukovar je učestvovao na Božićnom međunarodnom turniru u Samoboru koji je održan 17.decembra u sklopu proslave dvadeset godina delovanja tamošnje gimnastičkog kluba. Bio je to do sad najjači turnir, nastupilo je više od 200 takmičarki iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hecegovine i Makedonije. Vukovarski klub je nastupio sa osamnaest takmičarki.

Prva je nastupila najmlađa Monika Zovko i u vrlo jakoj konkurenciji u B programu u kategoriji mlađih kadetkinja osvojila odlično 3.mesto. U C programu Gimnastički klub Vukovar je imao predstavnice u tri kategorije u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji.

Mlađe juniorke su ekipno osvojile 3. mesto. Pojedinačno je Miljana Poznanović osvojila 1. mesto, 16. mesto zauzela je Nikolina Velikić, 28-mo Marina Stevanović, 29-to Petra Petričević i 30-to Lana Keser.

Juniorke su ekipno osvojile 2. mesto, a pojedinačno se na 7. mesto plasirala Kristina Gužvić, 14-ta je bila Tena Ivanković, 16-ta Ivana Crnjac, 18-to mesto je pripalo Emi Rendulić i 21-vo Ivi Čikanović

Seniorke su ekipno zauzele 1. mesto dok je u pojedinačnoj konkurenciji najbolji rezultat postigla Tea Stojšić osvojivši 1.mesto, Vanja Kiralj na 3.mestu, 4-ta je bila Gabrijela Dudić, 7.mesto pripalo je Andrijani Božić a 8-ma je bila Dora Čikanović.

Bilo je to poslednje takmičenje u 2016. godini koje su vukovarske gimnastičarke iskoristile da sezonu završe na pobedničkom postolju.