Filmska muzika u filmovima kompozitora Zorana Simjanovića- Grlom u jagode, Specijalno vaspitanje, Miris poljskog cveća, Nacionalna klasa, Petrijin venac , Sećaš li se Doli Bel, Maratonci trče počasni krug, Balkan ekspres, Otac na službenom putu, Variola vera, Žikina dinastija, Sabirni centar, Tango argentino , Tito i ja, Kaži zašto me ostavi , Bure baruta,Tajvanska kanasta,San zimske noći, Balkanska braća,  Besa i još mnogim drugim….

I ,tako, stigosmo do “njegovog veličanstva” –  Zorana Simjanovića koji je  danas profesor primenjene muzike na beogradskom FDU ;počeo svoju muzičku karijeru kao roker, svirajući u legendarnim Siluetama, a zatim i u bendu Elipse, tokom šezdesetih godina prošlog veka.

Nije lako naći prave reči da bi se dočarao značaj Zorana Simjanovića za srpski i jugoslovenski film. Više od 60 igranih filmova ne bi bilo isto bez njegove čudesne muzike, uz još dvadesetak pozorišnih predstava i više od 70 TV emisija, serijala, kratkih filmova… U stvari, najmanje što Simjanović zaslužuje jeste zasebni osvrt na njegovo stvaralaštvo i značaj i lepotu njegovih melodija. I zato, o našem najznačajnijem kompozitoru muzike za filmove pričaćemo danas u emisiji “Zvezde pop estrade “/ na programu RadioBorova sredom od 16.10 h. /., a i slušati  muziku iz  najpoznatijih i najgledanijih filmova.. Tzv.”Srpski Morikone” zaslužuje posebnu emisiju…Uživajte !