21/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Za bolje zdravlje -biljni lekovi i preparati

2 min read

Danas ćemo govoriti o : narodnim lekovima koje možemo koristiti za izbacivanje šlajma  i smirivanjem kašlja koji je ,naročito,učestao u zimskim mesecima; o  narednoj temi – svi znamo da je teško “skinuti” višak kilograma i držati rigorozne dijete , ali možemo sebi pomoći ako znamo da postoje namirnice koje možemo koristiti više u ishrani da bi se rešili viška sala koje se najviše nalazi na stomaku, a zatim saznajemo koje biljne preparate možemo koristiti u borbi protiv depresije , umora, tuge, emocionalne praznine…..

Narodni lekovi za izbacivanje šlajma……Kašalj praćen izbacivanjem (lakšim ili težim) šlajma, posebno je učestao u zimskim mesecima i nastaje usled virusnih i bakterijskih infekcija. Za delotvornu terapiju kašlja i izbacivanje sluzi odnosno sekreta, važno je utvrditi uzrok i osobine kašlja, odnosno da li je akutni ili hronični, noćni ili dnevni, produktivni ili suvi… U borbi protiv kašlja praćenog sekretom i šlajmom vekovima se koristi razno lekovito bilje.
Lovorov list i izbacivanje šlajma

Iseckajte 3 osušena lista lovora lista i prokuvajte ih u četvrt litra vode. Poklopite i pustite da odstoji deset minuta. Čaj nakon toga zasladite sa malo meda i dodajte kašičicu limunovog soka. Pije se  tri puta na dan po jedna šolja……………Slušajte emisiju “PREOKRET” četvrtkom od 16.10 h na talasu Radio Borova !

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.