22/09/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

U humanitarnoj akciji borovske Sloge za porodicu Varga i Vasilija Sentivanca prikupljeno 5480 kuna

6 min read

varga

Predsednik Opštinskog veća opštine Borovo Srđan Jeremić i predsednik Uprave Fudbalskog kluba Sloga Miloš Erić uručili su sinoć porodici Varga iz Borova donaciju u iznosu od 2740 kuna, što je polovina sredstava prikupljenih na humanitarnoj utakmici Sloga-Vojvodina odigranoj povodom 90-godišnjeg jubileja borovske Sloge. Druga polovina sredstava biće uplaćena na žiro račun za pomoć porodici mladog Vasilija Sentivanca iz Borova koji se leči od teške bolesti.

Inicijativu da se pomogne porodici Varga koja živi u teškim uslovima pokrenuli su načelnik opštine Borovo Zoran Baćanović i predsednik Opštinskog veća Srđan Jeremić.

“Mi smo razmatrali situaciju u kojoj se nalazi ta porodica u kojoj samohrani otac izdržava šestero maloletne dece od kojih troje ide u vrtić, a troje u školu. Smatrali smo da nešto treba da preduzmemo jer je došla zima, a znamo kakva je situacija kad samo jedan roditelj brine o toliko dece u takvim uslovima. Posetili smo ih da vidimo šta im je najpotrebnije u ovom trenutku i otac nam je rekao da su im najpotrebnija drva što smo uspeli obezbediti preko opštine. Kupili smo i isporučili šest metara drva, a u narednim danima nabavićemo i nešto sitnijeg drveta tzv. paprikaša kako bi ova porodica prebrodila zimu što se tiče grejanja. S druge strane, budući da smo Zoran, Miloš i ja članovi Uprave FK “Sloga” iz Borova predložili smo da utakmica koju smo organizovali povodom 90 godina Sloge bude humanitarnog karaktera”, rekao nam je Jeremić te najavio nastavak humanitarnih aktivnosti.

“Organizovaćemo jednu akciju i u decembru. Smatramo da je ovo praznično vreme, vreme darivanja kada treba da apelujemo na sentimentalnost i empatiju, jer svi treba da pokažemo da smo ljudi pre svega, da se sažalimo nad onima kojima je pomoć neophodna i da svi u skladu sa svojim mogućnostima pomognemo. Vremena jesu teška i niko nema previše novaca i sredstava, ali mala pažnja ili gesta puno znači. Oni koji ne mogu finansijski pomoći mogu kupiti čokoladu, keks, doneti odeću i obuću za decu koju su njihova deca prerasla. Obećali smo gospodinu Vargi i da ćemo pokušati lobirati da se njegov slučaj dodele građevinskog materijala za izgradnju kuće ubrza. U međuvremenu, pozvaćemo građane koji su u mogućnosti, a imaju neiskorištenog građevinskog materijala da ga doniraju pa da pokušamo dečici napraviti kupatilo”, rekao je Jeremić. Naime, porodica Varga živi u kući sa samo dve sobe i bez kupatila. Radoslav (49) je već četvrtu godinu samohrani otac šestero maloletne dece. Zahvalio je svima koji su dali svoj dobrovoljni prilog na humanitarnoj utakmici i na taj način pomogli njegovoj deci.

“Hteo bih se zahvaliti Opštini Borovo i Fudbalskom klubu Sloga što su mi uručili donaciju za moju

decu. Zahvaljujem se od srca. Najviše bih se zahvalio gospodinu Jeremiću i gospodinu Baćanoviću što su urgirali da se pomogne mojoj porodici. Niko mi nije u životu pomogao kao što mi je pomoglo Borovo. Hvala svima od srca! “, poručio je. Radoslav Varga radi u Komunalcu već 28 godina. Iako ima redovna primanja porodica živi teško i jedva sastavlja kraj s krajem. Dobijenim novcem platiće ,kaže, neke zaostale račune, struju, knjige i vrtić.

Prema rečima predsednika Uprave Sloge Miloša Erića, od dobrovoljnih priloga na utakmici Sloga -Vojvodina prikupljeno je 5480 kuna. Iznos je kako je i najavljeno podeljen na dva dela, za porodicu Varga i Vasilija Sentivanca.

“Moram izraziti veliko zadovoljstvo i zahvaliti svim našim meštanima i svim posetiocima utakmice koja je bila i prijateljska i humanitarnog karaktera. Sakupljeno je ukupno 5480 kuna, za porodicu Varga i mladog Vasilija Sentivanca. Mi smo imali želju, prvenstveno naši juniorci, da se pomogne i Vasiliju koji je potekao i prve svoje fudbalske korake odigrao u Slogi. U razgovoru s načelnikom opštine i predsednikom Veća došli smo do zaključka da sva sredstva podelimo na dva dela tako da je svaka porodica dobila po 2740 kuna. Porodici Varga smo uručili donaciju, a drugi deo sredstava, za Vasilija Sentivanca, biće uplaćen na žiro-račun po dogovoru s njegovim roditeljima koji su jako zahvalni i čije pozdrave i zahvalnost prenosim svima koji su učestvovali u akciji”, rekao je Erić i dodao da će na žiro-račun Sentivančevih biti uplaćen i dodatni iznos koji donira porodica Đuranović, odnosno ovdašnji pevač Zoran Đuranović i njegovi sinovi Miloš i Nikola koji su se odrekli honorara za nastup na proslavi Sloginog jubileja. Humanitarnu akciju je organizovao i Košarkaški klub Borovo koji je proteklog vikenda igrao derbi sa HKK Vukovarom i tom prilikom je skupljeno 350 kuna koje će takođe biti uplaćene na žiro-račun.

“Vasiliju želimo uspešno lečenje i brz oporavak i nadamo se iskreno da će uskoro ponovo da zaigra ili za Slogu, ili za jedan od klubova kojima je bio veran tokom ovih godina”, poručio je Erić dodajući kako su meštani Borova još jednom pokazali svoje humano srce.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.