Susret generacije

susret-generacije-1

Pre 41. godinu završili su osmi razred Osnovne škole Borovo. Život ih je odveo na razne strane sveta, a prošle sedmice, u petak, 25. novembra ponovo su se okupili u Borovu, njih 40 iz Hrvatske i inostranstva.
 
Jedan od inicijatora i organizatora ovog Susreta generacije bio je potpredsednik Opštinskog veća opštine Borovo Milan Poznanović, uz Dušana Latasa i Dragu Mijatovića. Pored bivših učenika iz Borova, Vukovara i okolnih mesta, druženju su se odazvali i bivši učenici OŠ “Božidar Maslarić” iz Zagreba, Poreča, Beča, Beograda, Kraljeva i drugih gradova i mesta. Reč je o tri razreda – 8. a, 8. b i 8. c, odnosno bivšim učenicima rođenim 1959., 1960. i 1961.godine.
 
Ovom susretu generacije prisustvovale su i danas nastavnice u penziji Ruža Slavić, Marica Jagetić, nekad Bulović iz Vukovara i Jelica Alasović iz Iloka te bivši direktor Slobodan Landup iz Borova.

susret-generacije-2
 
Nakon okupljanja u mesnom Domu penzionera, posetili su Osnovnu školu Borovo, gde su ponovo seli u školske klupe i evocirali sećanja na školske dane, a domaćin im je bio direktor ove ustanove Tihomir Jakovljević. Druženje je nastavljeno u Domu penzionera, uz svečanu večeru i muziku uživo, a prisutne je zabavljao vokalni solista Milan Mandić – Manda iz Borova.