21/09/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Radio Borovo proslavio krsnu slavu

3 min read

 

 

20161126_122207-1

Kolektiv Radio Borova proslavio je u subotu, 26. novembra svoju krsnu slavu – Svetog Jovana Zlatoustog. Obred osvećenja slavskog kolača i žita u prostorijama radija, u Kulturnom centru Borovo, obavili su protojerej-stavrofor Čedo Lukić, arhijerejski namesnik borovski i paroh prve borovske parohije i jerej Marko Šukunda, paroh druge borovske parohije i urednik emisije “Otkrivena ikona” Radio Borova.
 
“U ime sveštenstva i bratstva hrama Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana i u svoje lično ime zaželeo bih Radio Borovu srećnu krsnu Slavu – Sv. Jovana Zlatoustog koja je, inače, veoma prigodna, budući da je ovo radio i da je reč ta koja se na njemu propoveda, a Sveti Jovan Zlatousti je najveći propovednik i najviše se njegov glas čuo u drevnoj crkvi” rekao je Šukunda.
 
Obeležavanju krsne slave Radio Borova prisustvovali su ispred lokalne samouprave načelnik Zoran Baćanović sa svojim zamenikom Duškom Drobićem te predsednik i potpredsednik Opštinskog veća opštine Borovo – Srđan Jeremić i Milan Poznanović.
 
“U ime većnika Opštinskog veća opštine Borovo i građana Borova koje Opštinsko veće predstavlja, želim da vam čestitam krsnu slavu, uz želju da je još dugo godina proslavljate u zdravlju, sreći i veselju, međusobnom uvažavanju i zajedničkom radu, drugarstvu i prijateljstvu” kazao je Jeremić.
 
Predsednik ovog predstavničkog tela osvrnuo se i na značaj Radio Borova, za informisanje ovdašnje srpske zajednice.
 
“Ovaj radio ima kvalitetan i sadržajan program, jer prati sva dešavanja u kojima učestvuje ovdašnja srpska zajednica, tako da je Opštinsko veće na jednoj od svojih sednica donelo odluku da Radio Borovo proglasi poslovnim subjektom od posebnog značaja za Opštinu Borovo, što znači da i u vremenu pred nama možete računati na punu punu podršku Opštine Borovo” ističe Jeremić.
 
Radio Borovo Svetog Jovana Zlatoustog proslavlja kao krsnu slavu od 1993. godine. Zahvaljujemo i svima vama, poštovani slušaoci, koji ste nam uputili čestitike!
 

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.