30/09/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Lovačko društvo Borovo obeležilo 95 godina postojanja

3 min read

dscn8651

Svečanom skupštinom i Lovačkom zabavom u restoranu “Galeb” u Borovu, Lovačko društvo Borovo, jedno od najstarijih lovačkih društava na našem području, obeležilo je u petak, 25. novembra 95 godina postojanja. Društvo je osnovano u proleće 1921 godine, podsetio je u razgovoru za Radio Borovo predsednik društva Jovan Okovački.
 
“Društvo danas ima 47 zaslužnih, počasnih i redovnih članova. Raspolažemo sa 3.009 hektara lovno-produktivne površine. Izgradnjom arteškog bunara, uz pomoć Opštine Borovo, Lovačko društvo Borovo dobilo je ove godine tehničku vodu, što je uz radove na daljnjem uređenju i opremanju Lovačkog doma preduslov za razvoj lovnog turizma” ističe Okovački.

dscn8652
 
Na svečanoj skupštini dodeljene su zahvalnice počasnim i zaslužnim članovima društva, među kojima je i zaslužni član Lovačkog društva Borovo Radoslav Durajlija.
 
“Ovih 95 godina predstavlja vredan jubilej. Jedno smo od najstarijih lovačkih društava na našem području. Nastavili smo tradiciju naših prethodnika i doprineli da se unapredi rad društva. Ovaj jubilej mi mnogo znači, jer nas mladi lovci uvažavaju i poštuju, budući da smo im preneli naše iskustvo i znanje” priča Durajlija.
 
O planovima i željama, vezano za budući rad, razgovarali smo i sa sekretarom društva Draganom Todićem.
 
“Želja mi da što više mladih pokušamo animirati, da ovo društvo dobije podmladak i da se ne brine za svoju budućnosti” kaže Todić.
 
Među najmlađim borovskim lovcima je i 21-godišnji Vojislav Jakovljević, koji je član Lovačkog društva Borovo poslednje tri godine.
 
“Mnogi moji prijatelji se bave lovom, a lovom su se bavili i moji preci. Zadovoljan sam radom društva. S obzirom na tešku ekonomsku situaciju u državi, dobro se držimo i radimo. Nadam se da ćemo za stotu godišnjicu imati više članova” rekao je u izjavi za Radio Borovo mladi borovski lovac.

dscn8644
 
Jubilej borovskim lovcima čestitao je i načelnik opštine Borovo Zoran Baćanović.
 
“Povodom 95 godina postojanja, upućujem iskrene čestitke Lovačkom društvu Borovo, što traju toliko godina i održavaju kontinuitet lovstva u Borovu. Opština Borovo finansijski podržava rad Lovačkog društva Borovo u svim njegovim aktivnostima. Nadamo se da će taj rad biti dobar i kvalitetan, kao i dosad, i u nadolazećem vremenu” kazao je Baćanović.

Posle svečane skupštine, usledila je već tradicionalna Lovačka zabava kojoj je prisustvovalo oko 200 posetilaca. Prisutne su zabavljali Senka Edelinski  i popularni Milan Topalović – Topalko.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.