Srđan MIlaković: Niko nema monopol na istinu

Milakovic Srdjan

Nakon nedavnog saopštenja Marijana Pavličeka, dogradonačelnika Vukovara koji je od zamenika gradonačelnika iz redova srpske nacionalne manjine Srđana Milakovića zahtevao izvinjenje zbog izjava povodom obeležavanja dana pada Vukovara 1991., saopštenjem se danas oglasio Milaković.

“U izjavi novinskoj agenciji Tanjug izneo sam, pored ostalog, stav da predstavnici srpske zajednice ne mogu učestovati u obeležavanju godišnjice Vukovara jer je to manifestacija u kojoj se mogu čuti reči samo jedne strane i u kojoj se pijetet odaje žrtvama samo jedne strane te nema mogućnosti da se i stradalim Srbima oda počast na primeren način. Ova moja izjava je pogrešno interpretirana od strane novinara što su očigledno neki jedva dočekali i iskoristili za svoje optužbe.Svako ko to želi može ovo proveriti na internet stranici srpske agencije Tanjug – koju gospodin Pavliček izgleda pomno prati”, kaže Milaković koji Pavličeka naziva zamenikom Ruže Tomašić, predsednice srbofobne strank.

“Moram dodatno naglasiti da moja pozicija nije da govorim ono što je nekome ugodno za uho nego da iznosim i zastupam stavove naroda kojeg predstavljam pa i onda kada se oni razlikuju od viđenja većinskog naroda. Ovo se ponekad odnosi i na dogaćaje iz naše ratne prošlosti što je i najosetljivije. Niko nema monopol na istinu i svi trebamo imati razumevanja za stradanja koja smo kao građani ovoga grada proživeli, a za koja odgovornost snose pojedinci i politike iz reda onih drugih. Isto tako trebamo biti svesni da za forsiranje ratnih tema svi plaćamo cenu u vidu lošeg kvaliteta života i sve manjeg broja sugrađana na ulicama našeg grada”, zaključuje Milaković u saopštenju.