Kup šampiona u kuvanju fiša

20161111_195924-1

I kulinari – majstori fiša na području istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srema imaju svoj Kup šampiona i prelazni pehar, koji je ove godine zasluženo otišao u Veru.
 
Na 5. Kupu šampiona u kuvanju fiša, koji je održan u petak, 11.novembra  u restoranu “Mornar” u Vukovaru, u konkurenciji 14 takmičara prvo mesto i veliki prelazni pehar osvojio je Saša Miletić iz Vere. Drugo mesto pripalo je Momčilu Đurkoviću iz Kneževih Vinograda, a treće Slavujku Jerkoviću-Spreči iz Trpinje.

20161111_195858
 
S obzirom da je reč o vrsnim kulinarima, o pobedniku su i ove godine odlučile nijanse, kaže predsednik Ocenjivačke komisije Milan Čupić iz Borova. Članovi Komisije bili su i Milanko Živić i Branko Kostić.
 
Kup šampiona u kuvanju fiša, zamišljen kao “fišijada svih fišijada” na području Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije, organizuje se već petu godinu, u organizaciji Zajedničkog veća opština te na inicijativu Rajka Lukića, predsednika Odbora za privredu ZVO, podseća predsednik te institucije Dragan Crnogorac.
 
Lukić ističe da je reč o prestižnom takmičenju i da je i samo učešće svojevrsno priznanje, budući da okuplja majstore fiša i osvajače brojnih nagrada na mesnim fišijadama na našem području. Pravo učešća imaju takmičari koji su na fišijadama osvajali prva, druga i treća mesta.

20161111_164923
 
Posle večere i proglašenja pobednika, usledilo je druženje uz muziku uživo. Mornare na ovom gastro putovanju zabavljali su vokalni solisti Vlajko Brocić i Senka Edelinski.