Pačetinci dobili pitku vodu

pacetin-voda

U okviru projekta “Poboljšanje vodokomunalne infrastrukture grada Vukovara” svečano je pušten spojni cevovod u dužini od 7 kilometara prema naseljima Pačetin i Vera u trpinjskoj opštini.

Direktorica Vodovoda grada Vukovara Milica Zebec rekla je kako su prespajanjem vodovodne mreže ovih mesta na sistem vodosnabdevanja  Vodovoda grada Vukovara obezbedili  pitku vodu za oko 400 domaćinstava, odnosno oko 1000 meštana Pačetina i Vere. Radove vjedne 2,6 miliona kuna izvodila je firma“Eurco” iz Vinkovaca s partnerima “Osijek Koteks” iz Osijeka i “Izgradnja -VVK” te “AMM” iz Vinkovaca, a trajali su godinu dana, rekla je Zebec.

Načelnik Opštine Trpinja Miroslav Palić izrazio je zadovoljstvo spajanjem na  sistem Vodovoda grada Vukovara jer meštani do sada nisu imali pitku vodu.  Podsetio je da je Opština Trpinja  u projektu učestvovala s s iznosom od 450.000 kuna, a sa više od 200.000 učestvuje u popravcima i rekonstrukciji vodovodne mreže Pačetina i Vere.

Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture grada Vukovara najveći je infrastrukturni projekat u Vukovarsko-sremskoj županiji, vredan gotovo 362 miliona kuna, koji  Evropska unija sufinansira s više od 70 odsto. Uz  grad Vukovar uključuje i opštine  Borovo, Bogdanovci i Trpinja.