09/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Sednica Privrednog veća HGK – Županijske komore Vukovar

2 min read

zupanijska-komora-vukovar

U Vukovaru je juče održana 9. Proširena sednica Privrednog veća Hrvatske privredne komore – Županijske komore Vukovar, kojoj je prisustvovalo 40-ak predstavnika privrede i institucija Vukovarsko-sremske županije.
 
Uvodno izlaganje i predstavljanje metodologije izrade županijske razvojne strategije kao i dosad pripremljenih dokumenata održao je Ivan Ambroš, predstavnik koordinatora izrade Razvojne strategije Vukovarsko-sremske županije, Agencije za razvoj Vukovarsko-sremske županije Hrast.
 
Predstavnici privrede izneli su niz predloga i primedbi, s ciljem izrade kvalitetne i sveobuhvatne strategije razvoja. Iznesene primedbe odnosile su se na područje podrške razvoju svih prerađivačkih delatnosti, područje podrške turizmu, institucijama kulture, socijalnih usluga, zaštićenim područjima, informacionim tehnologijama, te ruralnom prostoru odnosno poljoprivrednoj proizvodnji.
 
Sve navedene primedbe članica Hrvatske privredne komore biće objedinjene i dostavljene parterskom veću koje će ih razmotriti u procesu usvajanja strategije razvoja Vukovarsko-sremske županije u narednom periodu.
 
Svi prisutni pozvani su da svoje naknadne predloge i projekte koji su u visokoj fazi finalizacije pismenim putem dostave u Županijsku komoru Vukovar koja će ih objediniti.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.