22/09/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

“Pojačaj radio”,”Glavo luda”,”Život je maskenbal”i dr…

2 min read

 

zvezde-pop-estrade-slider

Duško Trifunović je bio legenda  i začetnik pesničke reči u rokendrol muzici u našoj bivšoj državi.Prošlo je nešto više od 10 godina od smrti pesnika o kojem danas  govorimo u emisiji ” Zvezde pop estrade” . Za njega kažu da je napisao najlepše rok pesme eks-Ju.
Brojni pop i rok muzičari komponovali su muziku na osnovu niza Trifunovićevih pesama. Smatra se da je komponovano,opevano i snimljeno čak oko 300 njegovih pesama. Antologijske su numere „Šta bi dao da si na mom mjestu“, „Pristao sam, biću sve što hoće“, „Glavo luda“,”Samoća”, “Život je maskenbal”, “Milicija trenira strogoću”, “Zlatna ribica”, “Rijeka suza i na njoj lađa”, “Bilo mi je lijepo s tobom” i dr… Njegove pesme izvodili su: “Bijelo dugme”, “Indeksi”, Neda Ukraden, Zdravko Čolić, Arsen Dedić, Sead Memić – Vajta, Maja Odžaklijevska, Arsen dedić, Željko Joksimović i dr.
Neke od njih slušaćemo danas u emisiji . Jedna od njih je “Ti si mi bila naj ,naj,naj” koju su pevali nekad slavni Indexi. “To je pesma uz koju je jedna generacija ludovala, volela i sanjala neke lepe snove”- piše jedna od brojnih obožavateljki “Indeksa”,a i lepih stihova u pesmi. ” Uvek i u svemu svako ima nekog ko mu je naj naj ;ova pesma ima toliko zivota , emotivna i realna da ja to ne mogu da opišem, čista desetka, bravo za tekstopisca Duška, i, naravno za “Indekse”…

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.