30/09/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Dva srebra i jedna bronza vukovarskim gimnastičarkama

3 min read

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U Nedelišću, u nacionalnom gimnastičkom centru Aton, održano je državno prvenstvo u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici 4.-6.11. Bio je to predivan gimnastički vikend na kojem su se okupili najbolji hrvatski gimnastičari i gimnastičarke, kažu u vukovarskom Gimnastičkom klubu i dodaju da je reč o najvećem takmičenju do sad po broju prijavljenih takmičara, a vidljiv je napredak i u kvaliteti prikazanih vežbi. Sam plasman na državno prvenstvo je izuzetno teško ostvariti, jer tu mogućnost mogu , na regionalnim takmičenjima, izboriti samo najbolji. Vukovarski gimnastički klub je ponosan na sam plasman na državno prvenstvo, jer su se plasirale ekipe mlađih juniorki i seniorki i pojedinačno tri kadetkinje i jedna juniorka, a u B programu plasirale su se po jedna mlađa kadetkinja i jedna seniorka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Ostvareni rezultati su iznad očekivanja i potvrda da se sav trud i rad isplate. Jedino što malo žalosti je činjenica da se jedina seniorka B Ivana Kiralj nije nastupila zbog zdravstvenih problema, ali se nadamo da će uskoro biti bolje i vratiti se treninzima. Na ovom takmičenju je nastupila samo jedna naša predstavnica u B programu u kategoriji mlađih kadetkinja, to je Monika Zovko koja jetakmičenje odlično odradila, osvojila 3. mesto i okitila se brončanom medaljom”, kaže trener Đorđe Stojšić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U C programu vukovarski klub je imao ukupno trinaest takmičarki i to ih svrstava u klubove s najvećim brojem takmičarki  na državnom prvenstvu.Kadetkinje pojedinačno: 28. Valentina Mrkonja, 33. Nika Budim i 39. Ana Kuzmanović.

Mlađe juniorke ekipno 2. a pojedinačno: 7. Miljana Poznanović, 16. Ella Kalentić, 24. Ela Vojtkiv, 34. Petra Petričević,39. Marina Stevanović i 40. Nikolina Velikić

Juniorke pojedinačno: 15. Vanja Kiralj

Seniorke ekipno 2. pojedinačno: 5. Tea Stojšić, 9. Lucija gračanin i 10. Gabrijela Dudić

Uprava kluba i treneri ponosni na to kako su mlade vukovarke predstavljale svoj grad, županiju i regiju na ovom velikom i važnom takmičenju , kao i na ostvarene rezultate.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.