Omasti dušu teatrom

mast2016

U okviru 3. Međunarodnih amaterskih susreta teatra – MAST, u organizaciji amaterskog kazališta „Nova scena“, ovog vikenda vinkovačkoj pozorišnoj publici predstaviće se Amatersko pozorište “Branislav Nušić” iz Šida, s dramom “Portret maligne ćelije” i beogradski “Punk Freud” s rok operom/kabareom “Volim te kao konja”.

S obzirom da predstava Amaterskog pozorišta iz Šida traje malo manje od sat vremena i može je pogledati samo 50 gledalaca, u Gradskom kazalištu “Joza Ivakić” u Vinkovcima igraće tri puta zaredom, u subotu, 5. novembra od 18, 19 i 20 časova.

Zatvaranje manifestacije biće u nedelju, 6. novembra u 20 časova, kada će se pozorišnoj publici u Vinkovcima predstaviti gosti iz beogradskog “Punk Freuda”, s predstavom “Volim te kao konja”. Predstava je svojevrsni dramski performans s elementima rok opere i kabarea.

Podsetimo, proteklog vikenda u Vinkovcima je gostovala ABCD trupa iz Osijeka s komedijom “Slavonski triptih” i Teatar Fedra iz Bugojna s komedijom “Đavolja posla”.

A osim uživanja u predstavi, publika je uživala i u ukusima Slavonije, u šokačkom sendviču koji je ponuđen posetiocima nakon predstave.

Međunarodni amaterski susreti teatra – MAST u Vinkovcima održavaju se pod sloganom “Dođi i omasti dušu teatrom!”.