17/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Ukupni pobednik izložbe – petao iz Starih Mikanovaca

2 min read

ukupni-pobednik-izlozbe

Dodelom pehara i diploma u Borovu je juče završena 9. izložba malih životinja “anFex Borovo 2016” u organizaciji Udruženja za uzgoj i zaštitu životinja Feniks. Na izložbi koja je trajala od petka do nedelje, bili su izloženi golubovi, živina, kunići i egzotične ptice. U konkurenciji 380 životinja koje je izložilo 60 izlagača, sudije Hrvatskog saveza udruženja uzgajivača malih životinja dodelile su 46 titula šampiona. Ukupnim pobednikom izložbe proglašen je petao rase australorp čiji vlasnik je Pavo Smolić iz Starih Mikanovaca, član Udruženja “Moj ljubimac” iz Đakova, koji se uzgojem ove rase bavi godinu dana.

sam_0493

Za najlepšeg goluba izabran je američki king Vukašina Grčića iz Dalja,

najlepsi-golub

sam_0487

U okviru ovogodišnje izložbe u petak je održana prezentacija pačetinskog goluba koji je zahvaljujući Feniksu prošle godine priznat za hrvatsku rasu.

Ovogodišnja 9.po redu  izložba malih životinja održana je u dva dela.  Od 20. do 23.oktobra održana je 8.izložba akvaristike i teraristike, a  sveukupni pobednik ove izložbe je Stjepan Erdeljić iz Đakova, inače najuspešniji hrvatski akvarista u kategoriji akvaskejpinga, koji je 2013.godine bio osmi na svetu, dok je pobednik izložbe teraristike Danijel Salaj iz Čepina. Specijalna nagrada pripala je maskoti ove izložbe, kraljevskom pitonu Dijegu Kristijana Lebara iz Borova naselja.

 

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.