Na Bajakovu zaplenjeno 47,7 kg heroina

konferencija-heroin-bajakovo

Na Međunarodnom graničnom prelazu Bajakovo, u subotu, 29. oktobra oko 11 časova, prilikom kontrole putničkog vozila bugarskih registarskih oznaka, pronađeno je ukupno 47,7 kilograma opojne droge tipa heroin, upakovane u 90 pvc paketa. 

Protiv vozača, 55-godišnjeg bugarskog državljanina i 38-godišnjeg putnika u vozilu podnete su krivične prijave za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. Dvojac je uhapšen i predat pritvorskom nadzorniku Policijske uprave Vukovarsko-sremske, izvestila je vukovarsko-sremska policija na današnjoj konferenciji za medije.
 
Istog dana oko 17 časova, na Međunarodnom graničnom prelazu Bajakovo, u automobilu srpskih registarskih oznaka kojim je upravljao 27-godišnji državljanin Srbije, pronađeno je 29 pvc paketa, odnosno 15,7 kilograma opojne droge tipa marihuana. Vozač je uhapšen i predat pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-sremske, uz krivičnu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.
zaplena-droge  
Na konferenciji su predstavljeni i rezultati nekoliko pretraga domova i drugih prostorija na širem vinkovačkom području, u kojima je pronađeno 495 kilograma duvana.
 
U petak, 28. oktobra, policijski službenici su na sedam lokacija obavili pretragu. U domu 46-godišnjaka u Andrijaševcima pronašli su oko 95 kilograma sitno rezanog duvana. Takođe u Andrijaševcima, u domu 54-godišnjaka, pronađeno je 314 kilograma duvana u listu i 80 kilograma sitno rezanog duvana, kao i mašina za rezanje duvana. Pretragom doma i prostorija, koje koristi 35-godišnjak iz Rokovaca, pronađeno je oko 6 kilograma sitno rezanog duvana. Na konferenciji je rečeno kako su 46-godišnjak i 54-godišnjak, uz krivičnu prijavu za nedozvoljenu trgovinu, predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-sremske.
 
Na konferenciji u prostorijama PU Vukovarsko-sremske govorili su voditelj Službe kriminalističke policije Policijske uprave vukovarsko-sremske Mario Karamatić, načelnik Stanice granične policije Bajakovo Luka Domaćinović, pročelnik Područnog carinskog ureda Osijek Davor Petović te predstojnik Graničnog carinskog ureda Bajakovo Anđelko Bare.