30/09/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Eko patrola u Dalju

4 min read

20161026_135738

U okviru projekta “Plastično nije fantastično”, koji na području opštine Erdut provodi novoosnovano udruženje “Zajedno za zajednicu”, juče su u eko patroli bili učenici trećih razreda Osnovne škole Dalj. Nakon što su pokupili otpatke iz školskog dvorišta i kroz igru i druženje naučili kako se razvrstava otpad, za učenike je organizovano i prigodno posluženje u školskom holu, uz sokove i grickalice, a na dar su dobili i platnene vrećice za obuću, koje su alternativa plastičnim vrećicama. U eko patroli sa učenicima trećih razreda Osnovne škole Dalj bile su i učiteljice Jelisaveta Radinović i Katica Bilandžija, koja je istakla dobru saradnju s opštinom Erdut, na ovom i sličnim projektima.
 
“Sarađujemo s Opštinom Erdut i povodom Međunarodnog dana planete Zemlje. I danas smo se rado odazvali na ovu akciju. Deca su presrećna što učestvuju u ovom projektu. Za poklon nisu znali, ali ih je oduševio naziv projekta i s nestrpljenjem su čekali na ovaj dan. U današnjoj eko patroli iz III b razreda učestvuje 16, a iz III a razreda devet učenika” rekla je za Radio Borovo ova učiteljica.

20161026_140023
 
Evo šta su nam o jučerašnjoj eko patroli rekli učenici trećih razreda OŠ Dalj.
 
“Baš je zabavno! Volim kad se sakuplja smeće, da naša okolina bude urednija. Volim sakupljati smeće, da priroda bude lepša, čistija i urednija. Drago mi je što na svetu postoje ljudi koji brinu za našu životnu sredinu, da bude čista i zdrava, pa ćemo i mi biti zdraviji”, poručili su – uz ostalo – daljski osnovci.  U okviru projekta “Plastično nije fantastično”, koji se finansira sredstvima Osječko-baranjske županije i Opštine Erdut, u utorak je održana radionica za učenike Područne škole Erdut, a ove nedelje, kako su nam rekli u udruženju “Zajedno za zajednicu”, biće održana i poslednja od tri radionice, za učenike Područne škole Aljmaš. Ukupna vrednost projekta je 7.600 kuna.

20161026_140611
 
” S obzirom da nam je Osnovna škola Dalj partner na provođenju projekta, s Područnim školama u Erdutu i Aljamšu, u utorak smo imali eko patrolu u Erdutu. Sakupljali smo otpatke unutar školskog dvorišta i kroz druženje i igru naučili kako se pravilno odlaže i razvrstava otpad. Učenici su postavljali pitanja vezano za razvrstavanje otpada. Mogu reći da deca imaju zavidno znanje i ekološku svest, a ove nedelje održaćemo i poslednju od tri predviđene radionice u Aljmašu. Osnovni ciljevi projekta su odgojiti osveštenu decu koja se odgovorno ponašaju prema prirodi, upoznati decu osnovnoškolskog uzrasta sa prirodnim bogatstvima naše opštine, kao i načinom očuvanja prirodnih lepota u lokalnoj zajednici. ” rekla je u izjavi za Radio Borovo koordinatorka udruženja “Zajedno za zajednicu” i voditeljka projekta “Plastično nije fantastično” Milica Sevkić.

20161026_142623
 
 Više o ovoj temi u sutrašnjoj “Pozitivi” emisiji za decu i mlade Radio Borova. Emisija počinje u 14 časova i 10 minuta. 

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.