17/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Најлепше срце за Господа на београдском Сајму књига

1 min read

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Протојереј-ставрофор Предраг Азап, парох винковачки, представио је на 61.Међународном сајму књига у Београду своју књигу “Најлепше срце за Господа”, која садржи мисли и изреке, поруке и поуке упућене са популарне виртуелне друштвене мреже Фејсбук и са профила Агиос Терапија.

 

????????????????????????????????????

Проповедати Јеванђеље користећи се свим доступним средствима комуникације, тј. језиком данашњег човека, обавеза је сваког свештеника. Прилика је да се путем друштвених мрежа понуди смислени садржај, односно да се унесе порука смисла и спасења. Но, стварна промена људског срца немогућа је без личног сусрета, директног сусрета човека са живим Богом, у цркви, на светој Литургији”, каже прота Азап.

????????????????????????????????????


На штанду Министарства спољних послова Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону о књизи је говорио протојереј Јован Милановић, старешина Саборног храма у Сремским Карловцима и професор Карловачке богословије. Отац Јован је рекао да ова само на изглед мала књига, али велика по срцу, труду и раду проте Азапа, подсећа на форме изрека и мисли раније писаних у црквеној историји.

 

????????????????????????????????????

У програму је учествовала Мушка певачка група СКУД-а Јован Јовановић Змај из Бијелог Брда.

 

 

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.