30/09/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Policija zbog klovnova izdala saopštenje

3 min read

klaun

Policija je objavila saopštenje zbog velikog interesa građana oko pojave klovnova i u Hrvatskoj.

“Zbog pojačanog interesa javnosti za pojavu klovnova koji na ulicama plaše građane, obaveštavamo građane da policijski službenici proveravaju svaku zaprimljenu dojavu. Izvršenim proverama utvrdili smo da su za sada evidentirane dve takve dojave i to u PU osječko-baranjskoj. Izlaskom na mesto događaja policijski službenici nisu bili u mogućnosti niti potvrditi niti opovrgnuti istinitost takvih dojava, navodi se u saopštenju policije i dodaje da koliko građani raspolažu saznanjima o navedenim događajima ili sami budu u situaciji da ih se na bilo koji način straši, u svakom slučaju mogu i trebaju o tome izvestiti policiju pozivom na broj 192.

Suluda zabava pojedinaca da se oblače u klovnove i takvi šetaju gradom prvo se pojavila u SAD-u, a sad je stigla i u Hrvatsku. Prvi slučaj registrovan je u Tenji u ponedeljak oko 18.45, a drugi u jednom osječkom kvartu istog dana, samo nešto kasnije. Dvojica dečaka iz Osijeka, u dobi od 13 i 14 godina, umakla su strašnom klovnu koji je trčao za njima sa štapom u ruci.

Nije dugo trebalo da vesti o ljudima koji se odevaju u klovnove iz rubrike zanimljivosti stignu do rubrike crna hronika, s obzirom da ovakvi pojedinci kod mnogih izazivaju strah, pogotovo kad se zna da je u svetu zabeleženo više slučajeva koji su rezultirali nasiljem.

Kako se saznaje od Darija Premeca, portparola Policijske uprave osječko- baranjske, protiv tzv. Killer klovnova može se podneti jedino prekršajna prijava zbog narušavanja javnog reda i mira.
“Međutim, ako se takva osoba pronađe i od nje se oduzme oružje, slede odgovarajuće krivične prijave”, kazao je portparol osječke policije, a prenosi portal index.hr

 

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.