24/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Međunarodni dan belog štapa obeležen u Vukovaru

2 min read

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Povodom Međunarodnog dana belog štapa u vukovarskom hotelu Lav održan je humanitarni, treći po redu Međunarodni turnir u pikadu za slepe osobe na kojem je prvo mesto osvojila ekipa slepih i slabovidnih osoba iz Vukovara. U takmičarskom delu turira učestvovalo je šest ekipa slepih i slabovidnih osoba iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i Bosne i Hercegovine, kao i ekipa Lions kluba Vukovar koji je bio i organizator takmičenja.

Drugo mesto pripalo je ekipi iz Tuzle, dok je treće mesto i broznanu medalju osvojila ekipa iz Novog Sada. Vinkovci su bili četvrti, Celje peto, a poslednja je bila ekipa iz Beograda.

????????????????????????????????????

Tokom prepodneva u pešačkoj zoni u centru grada bio je postavljen štand gde su slepe i slabovidne osobe iz Vukovarsko-sremske županije izložile pomagala kojima se služe u aktivnostima svakodnevnog života te suvenire od keramike koje sami izrađuju.

????????????????????????????????????

Obeležavanjem Međunarodnog dana belog štapa želja nam je bila senzibilizirati javnost o problemima s kojima se susreću slepe osobe u svakodnevnom životu, pokušati doprineti rešavanju tih problema te pokazati kako su i oni, iako osobe s invaliditetom, punopravni članovi naše zajednice”, istakla je Kristina Glumac, predsednica vukovarskih Lionsa.

????????????????????????????????????

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.