Slogina Crno-bela noć

20161014_161806

 

U Borovu je u petak, 14. oktobra održana tradicionalna klupska zabava, Slogina Crno-bela noć, kojoj je prisustvovalo 200-ak članova i simpatizera borovskog fudbalskog kluba. Održano je i ovogodišnje drugo takmičenje u pripremanju čobanca. Prvo mesto u konkurenciji 17 takmičara osvojio je Siniša Nedeljković iz vukovarske Menjačnice “Plus”. Ovaj Vukovarac je na dosadašnjim kulinarskim takmičenjima osvojio 30-ak nagrada.

 
“Dosad sam osvojio 38 nagrada, od čega 21. zlatnu, uglavnom na takmičenjima u kuvanju fiša. Ovo je četvrta nagrada koju sam osvojio u pripremanju čobanca. U kuvanju fiša sam bolji majstor!” kaže ovaj kulinar koji ističe da se kod pripreme uvek trudi da doda nešto novo i poboljša ukus jela.

20161014_212426
 
“Drugo mesto pripalo je Slavujku Jerkoviću iz Trpinje, a treće ekipi Poljoprivredne zadruge “Brestove međe” iz Borova, za koju je kuvao Dragiša Sundić iz Borova, uz pomoć trenera Sloginog prvog tima Nenada Crnobrnje. Pored pehara i diplome, prvoplasirani i drugoplasirani takmičar na poklon su dobili kotlić, a trećeplasirani takmičar gumene čizme. O najuspešnijim takmičarima odlučila je tročlana komisija čiji su članovi bili Milan Čupić i Branislav Vukotić , a predsednik Slobodan Đurica, profesionalni kuvar i bivši igrač i trener Sloge.

20161014_161931
 
“Kvalitet čobanaca ove godine je fantastičan. Svih 17 kotlića je, što se tiče kvaliteta, bilo ujednačeno, iako smo morali da se odlučimo za tri najbolja. Smatram da nismo pogrešili, jer sve su to oprobani kulinari koji su i ranije osvajali nagrade na takmičenjima” rekao je u izjavi za Radio Borovo Slobodan Đurica.
 
Organizaciju manifestacije pomoglo je i preko 30 sponzora, saznajemo od predsednika Kluba Miloša Erića.
 
“Na primeru rada Slogine uprave i svih članova i simpatizera, koji finansijski i na druge načine pomažu Klub, želimo podstaći naše mlade na veći angažman. Takođe, želja nam je da obezbedimo sve ono što je u radu Kluba nedostajalo proteklih godina”, dodaje Erić.

20161014_191807
 
Član Slogine uprave i predsednik Opštinskog veća opštine Borovo Srđan Jeremić podseća da je ovo jedna od najznačajnih manifestacija koju organizuju tokom godine, uz tradicionalni letnji malofubalski turnir.
 
“Ovo je prilika da se susretnu na jednom mestu svi članovi i simpatizeri Kluba, sponzori i svi koji vole ovaj klub, prilika da se razmene informacije i iskustva, s ciljem unapređenja rada kluba, ali i prilika za jedno lepo druženje i provod. Mi smo od prošle godine ovu manifestaciju podigli na viši nivo i obogatili još jednim sadržajem, takmičenjem u kuvanju čobanca, a želja nam je da to postane tradicija Slogine Crno-bele noći. Na ovaj način želimo da se odužimo svima koji tokom godine pomažu i unapređuju rad Kluba” rekao je Jeremić.
 
On podseća da borovski fudbalski klub, koji se takmiči u Drugoj županijskoj fudbalskoj ligi Vukovarsko-sremske županije, ove godine obeležava svoj jubilej. Naime, malo je klubova s našeg područja koji se mogu pohvaliti tradicijom dugom 90 godina, ali i radom koji je organizovan u četiri selekcije, od pionira preko juniora i seniora do veterana.