25/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Prihodi od poreza na dohodak iznad očekivanja

4 min read

2016-10-06-306

Opštinsko veće opštine Borovo usvojilo je, na sinoć održanoj sednici, izmene i dopuneopštinskog  budžeta za ovu godinu koji je povećan za oko 157.500 kuna.

“Nakon šest meseci utvrđeno je da punjenje na osnovu stavke poreza na dohodak ide bolje nego što smo očekivali, pa smo po tom osnovu povećali očekivanja vezana za porez na dohodak u vremenu koje dolazi za oko 157 hiljada kuna. Ta sredstva smo morali rasporediti i na rashodovnoj strani odnosno utvrditi namenu trošenja tih sredstava do kraja godine. Pojavili su se određeni prioriteti do kraja godine, bilo je stavki koje su bile zastupljene u budžetu ali ne dovoljno, dok neke stavke nisu bile u budžetu”, rekao je predsednik Veća Srđan Jeremić i dodao da će 30 hiljada kuna biti usmereno na sanaciju javne rasvete u ulici Josipa Cazija na Crepuljama.

“Tamo se, osim na jednom stupu, žarulje uglavnom nalaze na kućama i to nije rešenje koje može da zadovolji potrebe stanovništva. Budući da je na području čitave opštine, u gotovo svim ulicama javna rasveta rešena na moderan i savremen način,  to ćemo sada rešiti i u toj ulici na Crepuljama”,pojasnio je Jeremić. Na Crepuljama će biti uređeno i dečje igralište koje je proteklih godina prilično oštećeno.

Deo sredstava iz budžeta usmeren je na sufinansiranje projekata koje je uspešno aplicirao Projekt centar Borovo prema INA-i i Hrvatskom olimpijskom odboru.

“Prvi se tiče Fudbalskog kluba Sloga Borovo koji je na poziv HOO bio uspešan na projektnom predlogu i sa 12.500 kuna HOO-a i isto toliko vlastitih kupljeni su prozračivač trave i valjak za ravnanje fudbalskog terena. Drugi projekat koji je uspešno odradio Projekt centar Borovo bio je prema INA-i od koje su dobijena sredstva za postavljanje sprava za vežbanje odraslih, što je u skladu sa našim planom da se u šetališnoj zoni postavi nekoliko takvih sprava”, pojasnio je načelnik Zoran Baćanović.

Opština takođe planira graditi parking sa 50-tak parkirnih mesta kod mesnog groblja u Borovu, a na Savulji, kod sportskih terena Ozren, za 15-tak dana će biti označen pešački prelaz sa vertikalnom i horizontalnom signalizacijom, taktilnom površinom za slepe i prilazom za invalide.

Većnici su doneli i odluku o izmenama i dopunama Detaljnog plana uređenja centra mesta. “Građani koji žive u centru Borova nisu mogli legalizovati svoje objekte ukoliko su na toj čestici izgradili dva ili više objekata jer dosadašnji plan nije dozvoljavao cepanje čestica”, pojasnio je načelnik Baćanović razlog zbog kojeg se krenulo u izmene.

Na sinoćnjoj sednici imenovan je novi sastav opštinskog Odbora za privredu. Zbog nespojivosti funkcije i posla koji obavlja kao zaposlenica opštine Borovo, umesto dosadašnje predsednice Odbora Srđane Španović, imenovan je Rajko Lukić, a članovi su Lazo Bosić i Jovan Ajduković.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link