15/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

VSPD “Javor” na “Radosti Evrope” u Beogradu

2 min read

javor-u-beogradu

Na ovogodišnjem 47.Međunarodnom susretu dece “Radost Evrope” u Beogradu učestvuje i dečja pevačka grupa Vukovarskog srpskog pevačkog društva “Javor”. “Radost Evrope” započela je u subotu, 2.oktobra defileom učesnika iz 18 evropskih zemalja centrom Beograda.

Članovi dečje grupe “Javora” ujedno su gosti Beograda tokom prve nedelje oktobra u okviru projekta „Zabavi se, kreiraj i upoznaj Beograd“. Za goste iz Vukovara organizovan je i prijem u Upravi za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova. Pored umetničkog i obrazovnog aspekta, cilj projekta je i upoznavanje i negovanje srpskog kulturnog, etničkog i jezičkog identiteta. Projekat realizuju Dečji kulturni centar Beograd i Organizacija za međugeneracijsku saradnju 35+, uz podršku Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Republike Srbije.

Dobrodošlicu i prijatan boravak u Beogradu gostima su poželeli ispred Uprave za saradnju s dijasporom Rastko Janković i Vukman Krivokuća, Ivona Jevtić, sekretar za kulturu Grada Beograda, Irena Aleksić u ime Turističke organizacije Beograda i Dragan Marić u ime Dečjeg kulturnog centra.U ime gostiju iz Vukovara domaćine je pozdravio Dejan Drakulić, predsednik VSPD „Javor“.

Deca iz VSPD „Javor“ nastupiće 4. oktobra u Dečjem kulturnom centru u okviru Susreta prijateljstva, a 5. oktobra u Centru „Sava“ na završnom gala koncertu manifestacije „Radost Evrope“.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.