22/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Završna konferencija BIC-a u Vukovaru

2 min read

zavrsna-konferencija-bic-a

U Preduzetničko-inovacijskom centru BIC u vukovarskoj Privrednoj zoni održana je završna konferencija projekta “Razvoj zaokruženog koncepta za potporu inovativnom i tehnološki orijentisanom preduzetništvu BIC Vukovar”.

Ovim projektom je obuhvaćeno unutrašnje uređenje i kompletno opremanje zgrade Poly u kojoj su smešteni Proizvodni centar sa 11 poslovnih prostora, Centar inovativnog preduzetništva sa 15 poslovnih prostora i Edukacijski centar s konferencijskom dvoranom i dvoranom za edukacije. Projekat je finansiran sredstvima Evropske unije, a investicija je vredna oko 40 miliona kuna, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. Takođe je rekao da su konkursi za zakup prostora već objavljeni , a da u obzir dolaze samo firme koje se bave proizvođačkom delatnošću.

Završnoj konferenciji je prisustvovao i ministar regionalnog razvoja i fondova Evropske unije Tomislav Tolušić koji je najavio još neke projekte za grad Vukovar kao što su modernizacija i opremanje vukovarske bolnice, studentskog doma i druge. Ministar je istakao da je Hrvatska iz EU fondova povukla 4 milijarde kuna, a do kraja ove godine očekuje između 7 i 8 milijadi kuna.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.