23/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Vukovarka Tea Stojšić svetska prvakinja i rekorderka

2 min read

 

tea3

Na Svetskom prvenstvu u powerliftingu koje je  od 18. do 24.septembra  održano u Knjaževcu u Srbiji, među 600 takmičara iz celog sveta učestvovala je i reprezentacija Hrvatske sa 16 sportista. Vukovarski Powerlifting klub “Adamas” u reprezentaciji Hrvatske predstavljala je mlada Tea Stojšić u kategoriji do 56kg dobnog uzrasta Teen3 (17-18 godina, kadeti). Tea je od svih reprezentativaca postigla najbolje rezultate jer osim dve zlatne medalje i titule svetske prvakinje, u Vukovar donosi čak 5 svetskih rekorda.

U svojoj starosnoj kategoriji Tea Stojšić je bila neusporedivo ukupno najbolja. U najtežoj i glavnoj disicplini powerliftinga, troboju snage, Tea je postavila četiri svetska rekorda ( u tri discipline i totalu). Čučanj od 80kg, bench press od 50kg te deadlift od 110kg čine ukupni total od 240kg. U zasebnoj disciplini deadlift Tea je podigla 90kg čime je postavila novi svetski rekord.

“S obzirom da Tea teži tek pedesetak kilograma ove brojke govore o izuzetnom postignuću. Ovo je velik uspeh za vukovarski sport i Powerlifting klub “Adamas”, a Teini rezultati sigurno neće dugo biti nadmašeni u ovom dobnom uzrastu u Hrvatskoj s obzirom na pet svetskih rekorda na jednom takmičenju svetskog nivoa”, kažu ovom klubu.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.