Mašino pozorište gostovalo u Borovu

Spread the love

masino-pozoriste

U sklopu turneje po Hrvatskoj, Mašino pozorište iz Beograda gostovalo je u petak, 16. septembra i na našem području, u Dalju i Borovu, s predstavom za decu “Maša i Medved”. Glumica Jelena Krkić u ulozi devojčice Maše, zadovoljna je prijemom na koji su naišli kod dece, širom regiona.
 
“Svuda su sale pune i nigde nije samo jedna sala rasprodata, uvek igramo dve ili tri predstave zaredom, jer su Maša i Meda omiljeni likovi svakog deteta”, priča naša sagovornica.
 
Predstava je osvojila dečja srca. Potpuno prilagođena dečjem uzrastu, interaktivna, zabavna i edukativna.
 
“Mi prvenstveno insistiramo na tome da se deca vrate bajkama, lepim pričama, druženju, kreativnim stvarima …. da se sklone od televizora, odlože mobilne telefone i laptopove. Ovo je upravo takva predstava, interaktivna i poučna. Naročito to deci mnogo znači, kad čuju nešto od svojih omiljenih likova, onda to na najbolji način i usvajaju, tako da se nadam i da pozitivno utičemo na mališane” ističe Krkićeva.
 
Po rečima ove beogradske glumice, deca iz predstave mogu da nauče da su bajke nešto posebno i da treba čitati. “Možda zvuči kao fraza, ali mi se trudimo da u svakoj našoj predstavi dobro pobedi zlo, upravo da ih naučimo da budu dobri, pošteni, vaspitani i da izrastu u takve ljude”, dodaje.
 
Autor predstave je Saša Pantić, srpski glumac, scenarista i reditelj, koji je režirao više od 15 dečjih predstava.
 
“Autor, reditelj, tekstopisac …. U predstavi pored Jelene Krkić i Saše Pantića, učestvuju još i Andrija Kovač i Aleksandar Radović. Ova predstava je nastala prema istoimenoj ruskoj bajci, a poznato je da mi iz Srbije volimo sve što dolazi iz Rusije. Istoimeni crtani film pokorio je celu planetu. Ova predstava je nastala iz ljubavi prema našoj deci, koju sad mogu da pogledaju i deca u Borovu, Dalju, Zagrebu i Splitu, s jednakim oduševljenjem. Mi zaista nigde nismo imali problema, iako dolazimo iz Beograda, a nismo ih ni očekivali jer radimo za decu” rekao je u razgovoru za Radio Borovo Saša Pantić.
 
 
Više u emisiji “Pozivnica” u četvrtak, 22. septembra u 12,10.