Хрватска и Срби у Хрватској требају нови почетак

 

sam_0171

Кандидати СДСС-а на предстојећим парламентарним изборима Милорад Пуповац, Миле Хорват и Борис Милошевић, као и њихове заменице Драгана Јецков и Весна Блануша, представили су се јуче бирачима Борова Насеља. У тамошњем Дому пензионера окупило се 60-так припадника треће животне доби

Хрватска и Срби у Хрватској требају нови почетак јер се Хрватска у протеклих пет година окренула према прошлости и одрекла се своје будућности, рекао је СДСС-ов кандидат Милорад Пуповац.

“Уместо да се заједно са свима укључујући и Србе у Хрватској гради мир, толеранција и једнакост међу грађанима, протеклих пет година догађало се обрнуто . Оно што је била наша обавеза и обавеза државе у правима без обзира да ли се ради о обнови, стамбеном збрињавању, конвалидацији радног стажа, неисплаћеним пензијама, развоју повратничких средина или остваривању свих облика мањинских права укључујући право на службену употребу језика и писма и права на школовање и регистрацију школа“, рекао је Пуповац.

Разлог томе је , каже Пуповац, што је земља ушла у раздобље производње нетолеранције.

“Наш задатак је да од јесени стварамо политику и политичке савезе који ће Хрватску усмерити према будућности, који ће је вратити на оно место где је стала, а стала је у 2012. години када је постала чланица ЕУ и заборавила на то шта је потребно да чини као чланица Европске уније. Од јесени ћемо се усмерити на то да она права која нису остварена буду остварена, укључујући и права на пензије од 1991. до 1995. или 1997. године , како за коју категорију”, поручио је Пуповац окупљеним пензионерима.

sam_0176

На ове изборе излазимо с поруком да се чује гласно и јасно да смо против произвођења страха јер је у протекло време било превише оних који су радили на томе да застраше људе, а посебно да застраше припаднике српске заједнице. Наше је да свим људима без обзира где живели, овде у Вуковару, Загребу или у Пули, осигурамо исти осећај , а то је да не живе у страху од порука које ће чути с телевизије, политичких говорница или проповедаоница. Након толиких година време је да почнемо живети за мир и у миру, а да ратне реторике и ратне кампање које се свако мало обнављају буду иза нас и да људима нико не прети, као што се у августу претило да посао није завршен“, поручио је СДСС-ов кандидат за саборског заступника.

Након Борова насеља, предизборни скуп СДСС-а одржан је и у Даљу. Кандидат Миле Хорват из Кнежевих Винограда позвао је окупљене да у недељу, на Усековање, изађу на изборе у што већем броју и тиме покажу да су Срби озбиљан политички народ.