18/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Halo pomoć se nastavlja

2 min read

pic_05

U Vukovaru se nastavlja projekat „Halo pomoć“ iz 2015. godine koji se pokazao vrlo uspešnim. Reč je o projektu za starije i nemoćne osobe i druge osetljive grupe čiji je nosilac Lions club Vukovar, a partneri na projektu Grad Vukovar i Centar za pomoć i negu „Primum“ Vukovar. Ovaj projekat je proveden u periodu od 1.jula prošle do 30.juna ove godine, a sada se nastavlja. Reč je o donaciji 14 posebno prilagođenih uređaja koje će korisnici nositi kao narukvicu ili privesak, odnosno telefonski uređaj s ugrađenom SOS tipkom. Njenim pritiskom u kriznoj situaciji (prilikom pada, ozlede) uređaj se aktivira. Signal putuje do dojavnog centra koji zatim organizuje pomoć.

Iz Call centra je do sada upućeno 212 poziva (radi pružanja informacija, vežbe komunikacije, prevladavanja usamljenosti, provere stanja korisnika). U istom periodu je u Call centar primljeno 111 poziva (primljeni alarmi i intervencije: komunikacija s korisnikom radi prevladavanja usamljenosti, komunikacija radi intervencije, traženje informacija, vežbe komunikacije, slučajni alarmi), a 7 poziva je zahtevalo intervenciju.

Predviđeno vremensko trajanje projekta je 1 godinu i to od 1.septembra ove do 1.septembra 2017. godine. Grad Vukovar omogućava uslugu praćenja i monitoringa za osobe slabijeg imovnog statusa na način da osobama koje imaju penziju ili primanja manja od 2.500,00 kn sufinansira mesečno 50,00 kn što bi za 35 osoba za celu godinu provođenja iznosilo 21.000,00 kn. 

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.