22/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

SDSS predao kandidature za izbore

3 min read

predaja lista SDSS

Samostalna demokratska srpska stranka predala je liste kandidata i zamenika za prevremene parlamentarne  izbore u 12. izbornoj jedinici. SDSS je za kandidate izabrao Milorada Pupovca, Milu Horvata i Borisa Miloševića. Zamenik Pupovca je Saša Milošević, zamenica Horvata je Dragana Jeckov, a Vesna Blanuša je zamenica Borisa Miloševića.

Mi očekujemo da će jesenja berba biti bolja nego zimska i da ćemo imati bolju, stabilniju Vladu i Vladu koja će biti okrenuta prema interesima građana i budućnosti, kazao je Pupovac.

Zastupnici SDSS-a će ponoviti saradnju s ostalim zastupnicima nacionalnih manjina i sa svim onima s kojima dele iste političke vrednosti, orijentaciju i samostalnost u donošenju odluka. Nastojaćemo doprineti tome da imamo stabilnu i naprednu vladu okrenutu prema budućnosti, a ne da nas vlada drži zarobljenicima prošlosti, istorijskih i aktuelnih sukoba. Želimo imati vladu koja će se posvetiti onome što su stvarne teškoće ovog društva. Pri tome mislim na toleranciju u društvu, na poštivanje manjinskih prava i očuvanje dostignutog stepena demokratskih vrednosti koje su u proteklo vreme ozbiljno i dramatično narušene, rekao je Pupovac. Na pitanje da li se SDSS plaši svojih dojučerašnjih članova koji su osnovali novu stranku, Pupovac je rekao da je SDSS na svim izborima imao protivnike.

“SDSS je najjača srpska stranka u Hrvatskoj i do sada je potvrđivao svoju snagu, pa će tako biti i u jesen. Imamo ojačan i pomlađen sastav kandidata i zamenika; vodili smo računa da imamo sveže snage u datim okolnostima, da izaberemo veći broj žena i da budu predstavljene sve regije u kojima žive Srbi u Hrvatskoj. Podsetimo, u 12. izbornoj jedinici bira se osam zastupnika, od čega tri srpske nacionalne manjine, a ta jedinica pokriva čitavu Hrvatsku.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.