15/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Čuvamo od zaborava

2 min read

 

 

zvezde-pop-estrade-slider

“ZVEZDE POP ESTRADE “/sredom od 16.10 h /
Grupa Alisa je nastala 1984. godine. Pevač Pile je svirao pre Alise u Zvučnom zidu, grupi Jedan smer i grupi Sedmi krug. Pre nego što su snimili prvi album i postali slavni grupa je dugo delovala na beogradskoj muzičkoj sceni.
O grupi AZRA …Branimir Džoni Štulić rodjen je 11. aprila 1953. godine u Skoplju. Odrastao je u Zagrebu, gde je njegov otac bio prekomandovan (bio je vojno lice).Najvažniji deo svog odrastanja je proveo u ovom gradu, gde je i studirao na filozofskom fakultetu. Često je svirao sam sa gitarom na žurkama na kojima je izvodio tuđe, ali i svoje pesme koje će se kasnije naći na prvom albumu Azre.
CRVENA JABUKA …Zlaja i Para su 1981. godine formirali grupu Ozbiljno pitanje. Ričl je jedno vreme bio u grupi Elvis J Kurtovich, a po raspadu grupe sa Zlajom maja 1985. godine osniva Crvenu jabuku. Zbog komercijalnog potencijala vrlo lako snimaju prvi album za Jugoton i vrlo brzo se izdvaja nekoliko hitova sa albuma. Pop zvuk, koji su koristili, je veoma brzo našao širok krug publike Dado Topić Grupu Time je osnovao novembra 1971. godine. Prvi album grupa je snimila veoma brzo, već leta 1972. godine, jer je Dado veći deo tih pesama napisao dok je bio u Korni grupi. Tiraž od petsto primeraka (nije se očekivala veća prodaja) je prodat u veoma kratkom roku, pa se prešlo na doštampavanje narednih godina………

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.