23/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Главна скупштина СДСС-а у Борову

1 min read

SDSS_logo

Уочи предстојећих парламентарних избора Самостална демократска српска странка ће 7.августа објавити имена кандидата и њихових заменика за саборске заступнике. Тога дана у 10 часова у Вуковару ће бити одржана седница Главног одбора, а у 14 часова ће у Борову заседати и Главна скупштина.

У складу са роковима Извршни одбори Жупанијских организација ове странке су до прошлог понедељка у поноћ  доставили своје кадидатуре за три саборска кандидата и њихове заменике. У достављеним предлозима укупно је 4-оро номинованих кандидата, а бирају се три кандидата или кандидаткиње. За три позиције заменика или заменица кандидата, укупно је предложено шестеро чланова СДСС-а.

Чланови Главног одбора ће тајним гласањем изабрати кандидате који ће потом ићи на коначну верификацију Главне Скупштине.

Осим разматрања одлука Главног одбора, Главна Скупштина странке ће анализирати и усвојити програмске смернице за рад заступника СДСС-а у Хрватском сабору, покренуће се и процес номинација за највише признање СДСС-а – Плакету “Милош Војновић”.

 

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.