23/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Učešće mladih košarkaša na kampu “Kasta”

3 min read

Image2-2

Mladi košarkaši, njih 21, članovi Košarkaškog kluba “Borovo” Vukovar i Školskog sportskog društva “Sloga” iz Borova, učestvovali su na Međunarodnom košarkaškom kampu “Kasta” na Rudniku, koji je održan od 6. do 16. jula.

Osvojili su 16 medalja i družili se s vršnjacima (njih 195) iz Kanade, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Kamp je imao edukativan karakter, a u sklopu toga i deo koji je podrazumevao takmičenje u pet disciplina (poligon, šut, slobodna bacanja, igra 1 na 1 te igra 5 na 5).

Naša deca zaslužuju sve pohvale, jer su na pravi način, svojim radom i ponašanjem, kao i svake godine, predstavili Košarkaški klub “Borovo” te Borovo i grad Vukovar, kaže košarkaški trener Milorad Manojlović, koji je istakao i uspehe pojedinaca u takmičarskom delu kampa.

Cvijanović Malik je osvojio dve zlatne i jednu srebrnu medalju te svojom pojavom i atraktivnošću bio u centru pažnje trenera i svih kampera. Kolar Josip je osvojio jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju, dok su zlatne medalje još osvojili Cvitković Karlo, Lukačević Leon, Ostojić Mihajlo, Vranešević Aleksa, Todorović Milica i Jović Sara.

Medalje srebrnog sjaja osvojili su Stojanović Gabrijela, Pavić Milan, Trbić Ognjen, Maksimović Andrej i Vranešević Marko.

U sastavu našeg tima kampera bio je i Zekić Milan iz Novog Sada čiji je otac Zekić Dragan bio aktivni igrač Košarkaškog kluba “Sloga” Borovo. Milan je uz osvojenu srebrnu medalju bio proglašen za MVP KAMPA, osvojivši pehar za najperspektivnijeg igrača u konkurenciji svih 195 košarkaša i košarkašica.

Pohvalu za veliko zalaganje na treninzima i svim takmičenjima zaslužuju i oni članovi kluba koji nisu imali sreću da osvoje medalje, kaže Manojlović. To su Rajaković David, Černok Marko, Bošnjak Ognjen, Spasojević Srđan, Vesić Luka, Držaić Sara, Kolar Lucija i Purić Anja.

Realizaciju kampa omogućili su Košarkaški klub “Borovo” Vukovar, Školsko sportsko društvo “Sloga” Borovo pri Osnovnoj školi Borovo te trener Manojlović Milorad, koji se zahvalio sponzorima koji su svojim donacijama pomogli da naši mladi košarkaši budu učesnici ovog kampa To su Opština Borovo ŠSD “Sloga” Borovo, Pekarski obrt “Agita”, Apoteka “Kojin”, firme “Sjaj” i “Sjena”, Mesnica “Bođirković” i Zubarska ordinacija “Tomić” iz Borova.

 

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.