23/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Otvoreno Trpinjsko leto na Panjiku

4 min read

20160724_201016

Celovečernjim koncertom pevačkih i folklornih grupa s našeg područja, sinoć je otvoreno “Trpinjsko leto na Panjiku”, u organizaciji Ekološkog udruženja “Panjik”.
 
“Ovogodišnja manifestacija održava se do 31. jula. Cilj je u tih osam dana okupiti što više ljudi, omladine i dece, da ih upoznamo s našom tradicijom i kulturom, da se druže, a ujedno oni koji ovog leta ostaju kod kuće, da provedu osam poslepodneva i večeri u ugodnom druženju na Panjiku, uz kulturno-zabavni i sportski program i bogatu gastronomsku ponudu” kaže Svetlana Tovilović, predsednica trpijskog ekološkog udruženja “Panjik”.
 
Održavanje manifestacije pozdravio je, ispred generalnog pokrovitelja Opštine Trpinja, i načelnik Miroslav Palić. “Naročito u ovoj situaciji kad nas je sve manje, ovakve manifestacije su nam potrebne. Zadovoljan sam radom ovog Udruženja i rezultatima tog rada. Nadam se da će tako biti i ubuduće, da će ostati u tom radnom elanu i da će manifestacije koje organizuju, sad već tradicionalne, i opstati” kazao je načelnik Palić.
 
Današnji program na Panjiku počinje u 17 časova, prodajnom izložbom rukotvorina i drugih proizvoda kućne radinosti, a u 20 časova počinje Turnir u malom fudbalu na travi.
 
Sutra, 26. jula od 17 časova na programu je izlaganje i prodaja proizvoda i rukotvorina. Sledi takmičenje u pecanju na plovak i turnir u malom fudbalu od 20 časova.
 
U sredu, 27. jula u 16 časova počinje turnir u odbojci na pesku, a Udruženje poljoprivrednika “Napredak” iz Trpinje kuva paprikaš za sve goste i učesnike. Od 17 časova predstaviće se porodična poljoprivredna gazdinstva i zanatlije, koji je izložiti svoje proizvode, a od 20 časova sledi turnir u malom fudbalu.
 
I u četvrtak, 28. jula program će biti otvoren prodajnom izložbom rukotvorina i drugih proizvoda. Sledi višeboj, takmičenje u natezanju konopca preko jezera, bacanju kamena s ramena, obaranju ruke, skoku u dalj iz mesta, nošenju jaja u kašici, skakanju u vreći itd. Ekološko udruženje “Panjik” u saradnji s udruženjem “Vukovarci dobre volje” obezbediće za sve učesnike zakusku i piće, a od 20 časova program se nastavlja utakmicama turnira u malom fudbalu na travi.

U petak, 29. jula u 17 časova počinje fišijada. Pored takmičenja kulinara, posetioci manifestacije imaće priliku da razgledaju i kupe rukotvorine i proizvode kućne radinosti i porodičnih poljoprivrednih gazdinstava.
 
Subota, 30. jul je lovački dan, a program počinje u 17 časova. Lovačka društva opštine Trpinja takmičiće se u kuvanju gulaša od divljači, koji će biti podeljen posetiocima manifestacije. Šahovski klub Trpinja organizuje druženje na Panjiku, a u goste su pozvali Šahovski klub Babina Greda.
 
Poslednjeg dana “Trpinjskog leta na Panjiku” u nedelju, 31. jula na programu je finale turnira u malom fudbalu. U poslednjem programu manifestacije učestvovaće Branislav Maksimović i Panjička grupa, posle čega sledi dodela zahvalnica i diploma i svečano zatvaranje manifestacije.
 
Svaki dan će biti začinjen nekim komičnim događajem i nadmetanjma u sportskim disciplinama. U petak i subotu – muzika uživo. Sve ostale dane posetioce će zabavljati Panjička pevačka grupa, dok će Konjogojsko udruženje “Potkova” iz Vukovara svaki dan organizovati vožnju zapregama za posetioce.

 

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.