27/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Besplatna registracija bicikala u Vinkovcima

2 min read

bicikli_rege1

Već dve godine Policijska stanica Vinkovci s ispostavom Markušica provodi projekat besplatne r egistracije bicikala “Biciklirajmo zajedno-zdravo i sigurno” koji na svojevrstan način promoviše sigurnost u saobraćaju, važnost zdravlja i neposrednu saradnju koja proizlazi s drugim institucijama i građanima.
 
Projekat se provodi tako da se da se u evidencije policije uvode podaci o vlasniku bicikla, bitnim karakteristikama bicikla, te kontakt podaci. Potom se bicikl evidentira fotografijom. Ovaj način i sistem omogućava policiji bržu reakciju i lakše pronalaženje u slučaju krađe. Iz iskustava i povratne informacije građana zaključeno je da vlasnici bicikla često ne znaju serijski broj okvira i druge karakteristike bicikla, te j e stoga pronalaženje otežano. Bitno je staviti naglasak na činjenicu da su evidentirani podaci zaštićeni. Evidencija bicikla je besplatna.
 
Do sada je u Policijskoj stanici Vinkovci s ispostavom Markušica evidentirano preko 1600 bicikala. Unazad dve godine smanjene su krađe bicikala, međutim one se i dalje dešavaju. U samo prvoj godini delovanja krađe bicikala su smanjene za više od 65%. Bez obzira na evidenciju i dalje je potrebno svoj bicikl osigurati, tj. ne ostavljati ga bez nadzora ako se ne može vezati na pogodan način.
 
Stoga će sutra, 20. jula, od 9 do 13 časova službenici policije evidentirat bicikle Vinkovčanki i Vinkovčana u pešačkoj zoni. Pozivaju sugrađane da se odazovu ovoj akciji, uz savet da ne voze bicikle na prostorima gde je to zabranjeno, naročito u pešačkoj zoni.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.