13/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Razrešen slučaj ubistva u Dalju

2 min read

stop-policija

Osječko-baranjska policijska uprava razrešila je slučaj ubistva 46-godišnje Milomirke Lalić iz Dalja, o čemu su izvestili na današnjoj konferenciji za medije u Osijeku. Nesrećnu ženu nožem je usmrtio 52-godišnji suprug Ranko, koji je potom sam sebi presudio skokom u Dunav.
 
Podsetimo, policija je nakon dojave 14. jula u porodičnoj kući Lalićevih u Dalju pronašla beživotno telo 46-godišnje Milomirke. Uz dokazne radnje, počela je i potraga za eventualnim počiniocem, rekao je voditelj Službe opšteg kriminaliteta Osječko – baranjske policijske uprave Tomislav Gall. Naime, postojala je osnovana sumnja da bi se u vezu s ubistvom mogao dovesti njen 52-godišnji suprug. Pretraživanje okoline Dalja sa službenim psom tragačem i patrolnim čamcima nije dalo rezultate sve do 16. jula, kada su policijski službenici Vukovarsko – sremske policijske uprave u blizini Borova pronašli telo utopljenika.  “Nakon što smo utvrdili identitet utopljenika, a radilo se o 52-godišnjaku, kojeg smo tražili na našem području, te nakon završenih dokaznih radnji, utvrdili smo postojanje osnovane sumnje da je isti 14. jula počinio kazneno delo na štetu svoje supruge te je po izvršenju kaznenog dela ubistva otišao, na zasad nepoznato mesto u blizini
Dalja, gde je u cilju počinjenja samoubistva skočio u Dunav” rekao je Gall.
 
Zbog porodičnog nasilja u domu Lalićevih policija je intervenisala dva puta i to 2014. i 2015.godine. Oba puta suprug je bio hospitalizovan, rekao je Gall.
 
Policija će o ovom slučaju pismeno izvestiti Županijsko državno tužilaštvo u Osijeku.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.