18/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Leto na Panjiku

3 min read

leto na Panjiku

Iz trpinjskog Ekološkog udruženja “Panjik” pozivaju na otvaranje manifestacije “Trpinjsko leto na Panjiku 2016.”, koja se ove godine održava od 24. do 31. jula. Svečano otvaranje zakazano je za nedelju 24. jul, od 19 časova i 30 minuta, na Panjiku. U programu će učestvovati pevačke grupe s našeg područja, nakon čega sledi izvlačenje parova za turnir u malom fudbalu na travi.
 
U ponedeljak, 25-og ovog meseca od 17 časova biće otvorena prodajna izložba rukotvorina i drugih proizvoda, a u 20 časova počinje turnir u malom fudbalu. koji se održava do nedelje, 31. jula.
 
Između ostalog, u utorak, 26-og ovog meseca od 17 časova biće organizovano pecanje na plovak, u sredu 27. jula od 16 časova turnir u odbojci na pesku te kuvanje paprikaša, u organizaciji Udruženja “Napredak” za sve goste i posetioce. U četvrtak, 28-og ovog meseca od 17 časova biće organizovan Panjički višeboj, uz tradicionalne discipline poput natezanja konopca preko jezera, bacanja kamena s ramena, obaranja ruke, skoka u dalj iz mesta, nošenja jaja u kašici, skakanja u vreći itd. Ekološko udruženje “Panjik” u saradnji s vukovarskim Udruženjem “Vukovarci dobre volje” obezbediće za sve učesnike zakusku i piće.
 
U petak, 29. jula od 17 časova biće organizovana fišijada, dok je u subotu, 30-og ovog meseca lovački dan. Od 17 časova lovačka udruženja kuvaće gulaš od divljači, koji će biti podeljen posetiocima, a Šahovski klub Trpinja organizuje druženje na Panjiku.
 
Svečano zatvaranje manifestacije zakazano je za nedelju 31. jul, nakon finala u malom fudbalu. Uz bogatu gastronomsku ponudu, sportske discipline i muziku uživo, za posetioce će svakodnevno biti organizovana i vožnja konjskim zapregama, obaveštavaju iz Ekološkog udruženja “Panjik” i pozivaju na “Trpinjsko leto na Panjiku”!

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.