23/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Izbori 11. septembra

1 min read

14.01.2016., Vukovar - Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarovic preselila je Ured predsjednice na tri dana u grad Vukovar u kojem ju je docekalo mnostvo gradjana. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

14.01.2016., Vukovar - Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarovic preselila je Ured predsjednice na tri dana u grad Vukovar u kojem ju je docekalo mnostvo gradjana.  Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Prevremeni parlamentarni izbori u Hrvatskoj biće održani 11. septembra, odlučila je danas hrvatska predsednica Kolinda Grabar – Kitarović.

Izbori na biračkim mestima u Republici Hrvatskoj održaće se u nedjelju, 11. septembra ove godine, navodi se u saopštenju iz Ureda predsednice, koja je izbore raspisala u skladu sa Odlukom o raspuštanju Sabora, koja je na snagu stupila 15. jula.

Biće to deveti izbori za Hrvatski sabor od sticanja hrvatske nezavisnosti i drugi na kojima će birači koristiti preferencijalni glas, dakle na listi za koju će glasati moći će zaokružiti i ime kandidata kojem daju prednost u odnosu na sve druge kandidate s te liste.

Biraće se 151 zastupnik, 140 u deset izbornih jednica u Hrvatskoj, tri će izabrati ‘dijaspora’, odnosno hrvatski državljani s prebivalištem u u inostranstvu, a osam pripadnici nacionalnih manjina.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.