Prema hitnim službama 216 poziva

sluzba 112

U protekla 24 časa u Županijskom centru 112 u Vukovaru zaprimili su i preusmerili prema hitnim službama ukupno 216 poziva. Dežurni operater Josip Kel izdvaja saobraćajnu nesreću koja se dogodila juče, 11. jula u 14,04 časova u Vinkovcima, u ulici Matije Gupca ispred kućnog broja 110, gde je došlo do naleta kamiona na biciklistu. U saobraćajnoj nesreći vozač bicikla je smrtno stradao.
 
Zabeležene su i tri intervencije vatrogasaca i to juče, 11. jula u 14,13 časova u Županji, gde je došlo do samozapaljenja suve trave, na površini od 300 kvadratnih metara. Požar su lokalizovali i ugasili pripadnici DVD Županja u 15 sati. U 17,06 časova u Vinkovcima Javna vatrogasna jedinica Vinkovci imala je tehničku intervenciju pranja ceste, nakon saobraćajne nezgode. U 22,20 časa na cesti Vrbanja-Spačva DVD Vrbanja imao je tehničku intervenciju otklanjanja stabla s ceste.
 
Na našem području jutros u 7 časova izmerena je temperatura od 21 stepena, a pred nama je još jedan vruć i sparan dan.  Stoga iz Županijskog centra 112 u Vukovaru upozoravaju na nepovoljne vremenske prilike, odnosno toplinske talase, koji mogu uticati na zdravlje. Danas je vrlo velika opasnost! Preporuke građanima su da rashlade svoje domove, da ne borave na suncu u najtoplijem delu dana, da rashlade telo i piju dovoljno tečnosti, da pomognu drugima i zatraže savet lekara, ako je potrebno.