СДСС на изборе на мањинској листи

Spread the love

председништво сдсс

Самостална демократска српска странка ће на предстојеће ванредне парламентарне изборе изаћи ће са три кандидата и три заменика кандидата на листи српске националне мањине у XII изборној јединици, објављено је интернетској страници ове странке.

„Циљ нам је вратити три саборска мандата и тиме оснажити позицију на хрватској политичкој сцени“, речено јe на седници Председништва странке одржаној у Загребу. Кандидате и заменике номиноваће Извршни одбори жупанијских организација, а рокови су од 11. до 25. јула.

Иако избори нису званично расписани, у СДСС-у кажу да све неопходне статутарне радње желе одрадити што раније јер након доjивања номинација мора се поново састати Председништво, те потом Главни одбор и Главна Скупштина која даје коначну верификацију кандидата.

Међутим, уколико се пронађе заједнички интерес са неким странкама, није искључено да СДСС има кандидате и на коалиционим листама у неким изборним јединицама у којима има знатан број бирача српске припадности, закључак је председништва које је за преговоре са потенцијалним партнерима овластило председника странке др Војислава Станимировића и потпредседника Милорада Пуповца.