24/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Vukovarski penzioneri besplatno u Bizovac

2 min read

bizovacke-toplice

Grad Vukovar obezbedio je besplatne jednodnevne izlete penzionerima s područja grada u Bizovačke toplice. Penzioneri sa 60 i više godina moći će tokom letnjih meseci dva puta sedmično, odnosno svakog utorka i četvrtka, odlaziti na kupanje, a Grad plaća troškove prevoza i ulaznice, za šta je osigurano 400 hiljada kuna.
 
Gradonačelnik Ivan Penava naglasio je kako očekuju da će sedmično oko 200 penzionera koristiti ovu mogućnost, a prvi odlazak u Bizovačke toplice biće u utorak, 12. jula. Polazak iz Vukovara je u 9 časova s autobusnog kolodvora, a iz Borova naselja (kod Radničkog doma) u 09.15 h. Povratak s izleta u Bizovačkim toplicama je u 18 časova.
 
Svi penzioneri koji ispunjavaju navedene uslove dužni su podneti zahtev u Gradskoj upravi Grada Vukovara uz dokaz o prebivalištu, odnosno kopiju lične karte i dokaz o penziji (potvrdu Hrvatskog zavoda za penziono osiguranje, Područne službe Vukovar ili poslovne banke u kojoj primaju penziju ili kopiju rešenja o priznavanju penzije primenom međunarodnog ugovora).

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.