22/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Vukovarski srednjoškolci zakinuti za rad u sezoni

2 min read

slavica jelinic

U Vukovaru za razliku od većine drugih gradova – županijskih centara, nedostaju učenički servisi preko kojih učenici srednjoškolci mogu da rade tokom sezone. Time se stvara nepravda prema našim srednjoškolcima, koji nemaju jednake mogućnosti za iskorištavanje prilika za radom i sticanjem iskustva, tokom letnjih školskih praznika, upozorava u saopštenju za javnost gradska većnica HDSSB-a Slavica Jelinić.
 
Ona podseća da je od četiri srednje škole i Doma učenika u Vukovaru samo Ekonomska škola ovih dana po rešenju Ministarstva rada započela s posredovanjem u povremenom radu, ali isključivo svojih učenika.
 
Iz vukovarskog HDSSB-a pozivaju predstavnike obrazovnih ustanova, škola i Doma učenika, kao i Vukovarsko-sremske županije, pod čijom se nadležnošću škole nalaze, da još jednom razmotre mogućnosti otvaranja učeničkih servisa u Vukovaru te ugovaranja međusobnih saradnji i time omoguće učenicima rano sticanje radnog iskustva, prakse i dodatne zarade, zainteresovanim poslodavcima povremenu radnu snagu, a roditeljima olakšavanje kućnog budžeta.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.