05/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Na prvom glasu Borova najuspešniji Boboćani

3 min read

DSC_0526

Povodom 25 godina svog postojanja i rada Radio Borovo je već tradicionalno organizovao popularno takmičenje pevača-amatera za “Prvi glas Borova 2016.”. Na Letnjoj pozornici Kulturnog centra Borovo sinoć se predstavilo 10 takmičara. U kategoriji juniora, odnosno juniorki prvo mesto osvojila je 15-godišnja Anja Teofilović iz Bobote, koja se predstavila pesmom “Kuće male krečene u belo”. Osvojila je 48, od mogućih 50 bodova. Anja je za nagradu dobila mobilni telefon, dar Radio Borova za osvojeno prvo mesto. Drugoplasirana Katarina Lukić iz Borova nagrađena je kompletom srebrnog nakita, sponzora Rajka Lukića, vlasnika zlatare “Rim” iz Vukovara.
 
U kategoriji seniora prvo mesto osvojio je Branislav Barvalac iz Bobote, inače predsednik Vokalno instrumentalnog Etno ansambla “Đurđevak” iz Bobote i član orkestra, koji se prijavio kao podrška Anji Teofilović. Predstavio se pesmom “Sve behara”. Branislav je na dar dobio muški sat, s posvetom, dar Radio Borova.
 
Najmlađa takmičarka Milica Jović iz Bršadina nagrađena je slatkim paketom, koji je dar sponzora firme “Vasiljev”.
 
O pobednicima u obe kategorije odlučio je žiri čiji su članovi, uz predstavnicu Radio Borova Draganu Zečević, bili novinar i muzičar Slavko Bubalo iz Vukovara, Dušanka Trbojević iz Tenje, svojevremeno Prvi glas Jugoslavije, prošlogodišnji pobednik takmičenja za Prvi glas Borova Saša Grgur iz Dalja i muzičar Željko Kolaković iz Beograda, koji je bio i predsednik žirija.

DSC_0386
 
Takmičenje za Prvi glas Borova pratio je i bogat revijalni program u kojem su, pored članova žirija, uz muzičku pratnju Miloša i Nikole Đuranovića i Slavka Bubala na gitari, učestvovali i mlada Violeta Tomašević iz Bijelog Brda, koja je izvela dve kompozije na violini, Plesna grupa “Venera” iz Vukovara, Muška pevačka grupa “Naši koreni” iz Borova te Ženska pevačka grupa Zavičajnog udruženja Srba Ozrena i Posavine iz Borova. 

DSC_0385

DSC_0442

I ovaj program održan je u okviru opštinske manifestacije “Dani Borova-Borovsko leto 2016.”, pred nekoliko stotina posetilaca.
 

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.