S decom oko sveta

20160615_190404 (1)

“S decom oko sveta”, naziv je završne svečanosti, koju su u velikoj sali Dečjeg vrtića “Zlatokosa” u Borovu, za svoje roditelje, bake i deke, pripremili predškolci ove obrazovne ustanove – Balončići i Leptirići.
 
Balončići su grupa u redovnom, a Leptirići grupa u kraćem programu predškole.
 
“Danas su odlučili da uz pomoć mašte proputuju svetom, pa se i priredba tako zove. Voleli bi da tako bude i u svetu, veselo, radosno, živahno, raspevano i rasplesano ….” priča direktorica Vrtića Radmila Latas.
 
Vrtić nastavlja s radom i tokom juna i jula, odnosno sve do avgusta, kada je kolektivni godišnji odmor, a ujedno i završetak pedagoške 2015./2016.godine. Od 1. septembra počinje nova 2016./2017. pedagoška godina. Vrtić danas pohađa 120 mališana, s kojima je vaspitno-obrazovni rad organizovan u četiri grupe.
 
Predškolci iz Borova i ostalih vrtića na našem području, u kojima se vaspitno-obrazovni rad odvija na srpskom jeziku i pismu, u utorak, 21. juna putuju na “mali maturalac”, u organizaciji Veća srpske nacionalne manjine Vukovarsko-sremske županije. Posetiće Dečje pozorište Subotica, gde će pogledati predstavu za decu na maternjem jeziku i Zoološki vrt na Paliću.
 
“Pored Male olimpijade, takođe u organizaciji Županijskog veća srpske nacionalne manjine, ovo je još jedna prilika da se deca međusobno druže, upoznaju i provedu jedan lep dan, ne samo deca, nego i roditelji i vaspitači” kaže Radmila Latas.
 
Jučerašnjoj priredbi prisustvovao je i predsednik Upravnog veća Dečjeg vrtića “Zlatokosa” Milan Poznanović.
 
“Program je izuzetan i dobro posećen. Budućim prvacima želim uspeh u školi. Želim da pozdravim zalaganje roditelja i vaspitača i sve koji podržavaju rad Vrtića, na čelu s lokalnom samoupravom kao osnivačem ove ustanove” kaže Poznanović.
 
Podsetimo, od jeseni će u školske klupe prvi put sesti oko 40 đaka-prvaka iz Borova.
 
Više u sutrašnjoj “Pozitivi”, emisiji za decu i mlade Radio Borova, koja je na našem programu svakog drugog petka, od 14,10.