15/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Nećemo podržati avanturizam i nestabilnost

2 min read

 

milorad-pupovac

Saborski zastupnik i potpredsednik SDSS-a Milorad Pupovac očekuje da će se ove sedmice delimično razrešiti kriza vlasti u Hrvatskoj. Pupovac je u izjavi za naš radio rekao da će ove sedmice verovatno biti rešeno pitanje premijera, nakon čega će se videti hoće li doći do preslagivanja Vlade ili novih izbora.

“Pitanje premijera će verovatno biti rešeno, a onda nakon toga će ostati pitanje da li ćemo moći dobiti mogućnost za novu vladu ili ćemo novu vladu tražiti na izborima. Od SDSS-a i ostalih manjina ima mnogo očekivanja i za opciju sastavljanja nove vlade i za opciju izbora. Mi pratimo kako se stvari u tom pogledu razvijaju i ividećemo šta je od toga realna i najbolja opcija za Hrvatsku. Sigurno je da nećemo podržati avanturizam ni u jednom ni u drugom pravcu, sigurno je da nećemo podržati ni održavanje nestabilnosti i sigurno je da nećemo biti gluvi za stavove šire javnosti”, rekao je Pupovac.

Pupovac je prokomentarisao i medijske napise po kojima se SDSS-u nudi potpredsedničko mesto u Vladi.

“Nije to glavni problem bilo koje hrvatske Vlade. Ono što je važno je da ona bude stabilna, da bude otvoren a za saradnju s manjinama, ali isto tako da bude otvorena u dijalogu s ukupnim društvom u Hrvatskoj što do sada nije bio slučaj i naravno, da bude efikasna u stvarima u kojima mora biti biti jer je to glavni problem sadašnjeg stanja”, zaključio je Pupovac.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link