15/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Borovčanke županijske prvakinje

2 min read

kadetkinje OŠ Borovo

Kadetkinje Škole košarke Košarkaškog kluba Borovo su na finanalnom turniru županijskog prvenstva, u sportskoj dvorani u Borovu naselju, iznenadile svoje protivnike i više nego zasluženo osvojile titulu županijskih prvaka.
 
Borovčanke su u polufinalu savladale favorite prvenstva, ekipu Vinkovaca rezultatom 67:57, a u finalu iskusni tim Županje sa 43:30. U borbi za treće mesto Vinkovci su savladali Slavonac iz Komletinaca, rezultatom 60:32.
 
Koševe za Borovo postigle su Lukić Nata 64, Perić Jovana 15, Jović Sara 9, Brocić Sanja 8, Bosić Melani i Sremac Nikolina 4, Đuričić Tijana 3, Papeša Katarina 2 i Turba Branka 1.
 
Svoj doprinos osvajanju titule županijskih prvaka dale su i Stjepanović Anastasija, Bogdanović Maja, Grabovac Dejana, Joka Dragana, Krnjajić Dragana i Purić Anja.
 
Iako su svi treneri apostrofirali da je borovska igračica Lukić Nata najbolji igrač ovog prvenstva, pehar za najbolju igračicu je ipak dodeljen Vrhovac Ani iz Županje. Lukić Nata je bila ubedljivo najbolji strelac turnira, osvojivši statuu košarkaša kao nagradu. Najperspektivnijom košarkašicom proglašena je Vuić Andreja iz Vinkovaca.
 
Ovaj sjajan rezultat, borovske košarkašice su u svojoj prvoj takmičarskoj sezoni, ostvarile su pod vodstvom trenera Mijatović Igora i Manojlović Milorada.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link