Обавештење ЗВО-а матурантима

зво

Матуранти школа са наставом на српском језику и ћириличном писму који желе да студирају на универзитету у Новом Саду или Београду могу да се пријаве у Одбор за образовање Заједничког већа општина где ће добити све информације и помоћ при упису на жељени факултет.

Заједничко веће општина, као и ранијих година до сада, у жељи да помогне будућим студентима који су у Хрватској завршили школовање на српском језику, обавило је разговоре са надлежним министарством у Републици Србији и постигло договор који ће будућим студентима, након што положе пријемне испите, помоћи да остваре право на упис на факултете као буџетски студенти.

Ради лакшег уписа и каснијег запошљавања ЗВО предлаже упис на Филозофски факултет и студије српског језика и књижевности, на Природно-математичком факултету студије математике, физике и хемије, као и Факултет техничких наука, Пољопривредни и Економски факултет. Свим матурантима честитамо успешан завршетак средњошколског образовања и желимо им што бољи резултат на државној матури и упис на жељени факултет, поручују из Одбора за образовање Заједничког већа општина.