25/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Nove medalje vukovarskim gimnastičarkama

2 min read

1 (4)

Vukovarske gimnastičarke učestvovale su na poslednjem regionalnom takmičenju u prolećnoj sezoni koje je održano u Slavonskom Brodu u organizaciji tamošnjeg Gimnastičkog kluba “Sokol”. U trećem kolu B i C programa u ženskoj sportskoj gimnastici Gimnastički klub Vukovar je imao predstavnice u četiri kategoriji u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji, a u B programu u dve kategorije u pojedinačnoj konkurenciji.

Bilo je to najbrojnije takmičenje do sada i u pojedinačnoj i u ekipnoj konkurenciji, velika i kvalitetna konkurencija zbog čega je teško bilo doći do postolja, kažu u vukovarskom Gimnastičkom klubu čije su takmičarke ostvarile odlične rezultate iako nisu nastupile u punom sastavu.

Kadetkinje i mlađe juniorke su ekipno osvojile prvo, a juniorke i seniorke drugo mesto. U pojedinačnoj konkurenciji prva mesta su osvojile Valentina Mrkonja u kategoriji kadetkinja i Miljana Poznanović u kategoriji mlađih juniorki. U kategoriji juniorki najbolji plasman ostvarila je Vanja Kiralj koja je osvojila drugo mesto, a među seniorkama Tea Stojšić koja se plasirala na peto mesto.

U B programu Gimnastički klub Vukovar je imao predstavnice u najmlađoj i najstarijoj kategoriji. U kategoriji mlađih kadetkinja Monika Zovko je osvojila prvo mesto, a istio rezultat je postigla i Ivana Kiralj u kategoriji seniorki. Nakon ovog takmičenja vukovarski Gimnastički klub je bogatiji za dva zlata i dva srebra u ekipnoj konkurenciji te četiri zlata, jedno srebro i jednu bronzu u pojedinačnoj konkurenciji.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link