15/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Pobeda kadetkinja

2 min read

kosarka

Košarkaška reprezentacija Osnovne škole Borovo, u konkurenciji učenika petih i šestih razreda, učestvovala je na finalnom turniru državnog prvenstva u košarci, koje je održano u Vinkovcima.

Nažalost, nisu uspeli iznenaditi i pobediti svoje protivnike. Glavni razlog za to je bio što borovski tim nema u svojim redovima visokih igrača i nije mogao realno parirati ostalim igračima. Borovo je prvo u polufinalu poraženo od osnovaca iz Petrinje, rezultatom 36:14, a u borbi za treće mesto u Hrvatskoj od međimurske ekipe Orehovec sa 33:24. Koševe za Osnovnu školu Borovo postigli su Ostojić Mihalo 23, Cvijanović Malik 13 i Jakovljević Milan koji je ubacio dva koša. Igrali su još i Milošević, Janjić, Marjanović, Bošnjak, Spasojević, Milanović, Erić i Dobrijević.

Kadetkinje Škole Košarke Košarkaškog kluba Borovo su u 3. kolu županijskog prvenstva iznenadile favorizovanu ekipu Vinkovaca, savladavši je sa ubedljivih 88:64. Sjajno je igrala kapiten Borovčanki Lukić Nata, koja je na ovoj utakmici postigla čak 52 koša. Koševe za Borovo postigle su i Bosić Melani 14, Brocić Sanja 10, Đuričić Tijana 8 te Perić Jovana i Jović Sara, koje su ubacile po dva koša. Igrale su još i Bogdanović, Krnjajić, Turba, Sremac, Grabovac i Purić.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.