24/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Takmičenje dece u vatrogastvu

4 min read

20160529_094819

Dobrovoljno vatrogasno društvo Borovo organizovalo je juče na školskom igralištu u Borovu takmičenje u vatrogastvu za decu i mlade i pokaznu vežbu borovskog DVD-a.
“Po treći put se sastajemo u Borovu, mladež iz našeg i ostalih dobrovoljnih vatrogasnih društava, kako bismo odmerili snage kroz takmičenje i ono što je najvažnije da se družimo. Ovo je treći susret mladeži u Borovu i nadamo se da će ovaj program postati tradicija i da će se održavati i narednih godina”, rekao je u izjavi za Radio Borovo dozapovednik borovskog DVD-a Alen Cvijanović.
Pored članova borovskog DVD-a, u programu su učestvovali i gosti iz Dobrovoljnih vatrogasnih društva Dalj, Bijelo Brdo, Jagodnjak, Bobota i Silaš. U takmičenju je učestvovalo 20 ekipa, odnosno 60 takmičara. Najuspešniji u vežbi s brentačama bili su Daljci, koji su zauzeli prvo i treće mesto, dok je ekipa iz Jagodnjaka osvojila drugo mesto. Nataša Ilišević iz Dalja ima 12 godina. “Član sam DVD-a Dalj već dve godine, a učlanila sam se jer volim trčati i zato što sam hiperaktivna. Mislim da ću biti vatrogasac” priča ova učenica.

20160529_094019

Na uspeh svojih članova ponosan je i dozapovednik DVD-a Dalj Stjepan Deže.
“Zadovoljni smo i srećni što imamo tu decu. Drago nam je što su nas pozvali u Borovo i što smo se mogli takmičiti, jer je to jedno lepo druženje” ističe naš sagovornik.  Organizaciju takmičenja podmlatka i mladeži dobrovoljnih vatrogasnih društava u Borovu, pozdravio je i predsednik Opštinskog veća opštine Borovo Srđan Jeremić.
“Kažu da mesto koje ima decu ima i budućnost, tako da verujem da će, ipak, u nekom vremenu pred nama, u Borovu biti još više dece i da će naše mesto imati bolju perspektivu. U okviru redovnog rada tokom godine DVD Borovo ima i ovu hvale vrednu aktivnost, jer se na ovaj način animiraju mladi ljudi, da shvate važnost preventivnog delovanja u zaštiti od požara” podvlači Jeremić. Ovakva takmičenja i druženja doprinose i socijalizaciji dece, dodaje naš sagovornik.

20160529_094954

“Druženjem dolazi do sklapanja prijateljstava među decom, razmene iskustava i siguran sam da će im to biti životna škola. Kroz ovo takmičenje deca uče da su i porazi sastavni deo života. Lepo je kada se pobeđuje, ali su i pobede i gubici deo života i s njima se treba znati nositi. I to deca treba da nauče još u najranijoj dobi. Život nije lak, zahteva puno borbe, kao i ovo njihovo takmičenje. Važno je da se deca međusobno druže, na ovom takmičenju i zajedničkom ručku, tako da više nije bitno ko je pobedio, a ko izgubio. Čekaćemo iduću godinu i neke nove pobede” ističe Jeremić.
Jučerašnje takmičenje završilo je dodelom pehara, medalja i zahvalnica te zajedničkim ručkom i druženjem u Vatrogasnom domu u Borovu.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.