30/09/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Radna akcija borovskih ribiča

2 min read

 

DSCF1159

Sportsko-ribolovno društvo “Sloga” iz Borova organizovalo je juče radnu akciju uređenja Poretka. Prvoj ovogodišnjoj radnoj akciji odazvalo se 20-ak članova društva, potvrdio je u izjavi za Radio Borovo potpredsednik društva Lazar Radigović.
 
“Ovo je prva ovogodišnja radna akcija. Danas ćemo iseći samonikle vrbice – ive na Poretku, pred takmičenje, a jedan deo članova će ostati u Pecaroškom domu da ofarba zabat letnjikovca” pojasnio je na početku akcije Radigović.
 
Iako su planirali da juče zasade nove vrbe, od toga su odustali zbog visokih temperatura. “Na jesen ćemo zasaditi 15-20 vrba, celom dužinom pecaroške staze na Poretku, da imamo hladovinu kada se takmičimo” dodaje naš sagovornik, koji je zadovoljan odazivom na jučerašnju akciju. Takođe, u skorije vreme planiraju i uređenje Pecaroškog doma.
 
Sportsko-ribolovno društvo “Sloga” danas broji 113 članova s decom, a od početka godine do danas, saznajemo od Radigovića, prodali su rekordnih 80 ribolovnih dozvola. Uskoro će u Borovu biti ponovo organizovano polaganje ribolovnog ispita, o čemu će slušaoci Radio Borova biti pravovremeno informisani.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.